maandag 31 oktober 2011

beter!

Ach, jawel, hier en daar geef ik nog lekker toe aan een tukkie, maar ik voel me een stuk beter! Het huishouden staat nog op een laag pitje, maar dat heeft meer met mijn luiheid te maken... Of nee, het is "jetlag" vanwege de wintertijd, echt waar hoor!!!
Gisteren kreeg ik weer zin in lappies, en heb ik de volgende ronde voor mijn Blindman's Fancy gesneden:
Met de hondjes gaat het erg goed. Terwijl ik dit schrijf, ligt Scooby luid te snurken op de bank. Het klinkt als een volwassen kerel! Morgen ga ik met haar naar de dierenarts, om haar te laten checken en naar haar poot te laten kijken. Even een foto laten maken en horen wat ik in de toekomst kan verwachten. Als ze rustig loopt, draait ze nogal met haar togus. Mij lijkt dat nogal een slijtageslag voor haar heupen. Rennen kost geen enkele moeite, dat doet ze gewoon op drie poten. Het slechte pootje is wat korter. Misschien kan ik het oplossen met een leuk plateauzooltje. Volgens vriendin Esther, kun je tegenwoordig ook hele leuke hondenschoentjes kopen van Dolce & Gabbana. De trent voor deze winter is tijgerstreep, zegt ze. Aangezien ik nogal een nitwit ben op modegebied, zal Esther de styling voor Scooby op zich nemen... Even opletten dat ze niet met een bijpassend jasje aankomt. Esther, als je dit leest; Scooby is al gewend aan de lagere temperatuur hier!!

zaterdag 29 oktober 2011

spijbelen

Ik moet iets bekennen, ik ben thuisgebleven dit weekend. Vrijdagochtend was ik de kampeerspullen aan het klaarzetten, en het zweet brak me uit. Al dagen ben ik misselijk en onvoorstelbaar moe. Ik zag het gewoon niet zitten om 2 dagen in weer en wind in een bos rond te hangen en te slapen in een koude tent. En dus zit ik gewoon thuis en het voelt als spijbelen. Helaas had ik ook geen zin in lapjes deze week, nou, dan moet er toch wel iets aan de hand zijn toch? Op dat gebied heb ik dus niets te showen. Dan maar een statieportret van ons, de dames:
 

donderdag 27 oktober 2011

Zo, nog even snel een berichtje. Morgen gaan we er weer eens met de Landrovers op uit. Niet te ver, we gaan naar Duitsland, net over de grens bij Hengelo. Nog één keertje in de modder spelen dit jaar!
We gaan naar hetzelfde terrein, waar ik vorig jaar dit deukje reed...
De hondjes blijven lekker thuis, bij de kachel. Gijs en Esther nemen de honneurs waar. Scooby (we laten de naam zo) is vandaag precies één week in Nederland, en begint aan de kou te wennen. Ze komt uit Antalya, daar schijnt het nu nog lekker warm te zijn. Het gaat heel goed met haar! Ze leert snel. Zo was ze de eerste dag in het bos nog wat bangig, nu loopt ze zelfverzekerd op alle honden af. Ze holt wat af met welke hond maar in is voor een partijtje akkerscheuren! Soms op 3 poten, soms op 4, al naar gelang de snelheid. Thuis is ze zeer relaxed, ze gaat liggen en ze snurkt. Gewoon een heerlijke blije hond, en een ontzettende knuffelaar. Ik weet ondertussen geen testen meer te doen met haar. Ik mag haar eten wegpakken, haar gebit bekijken, ze kan al alleen thuisblijven, enzenzenz... Ze heeft nog geen enkel "ongelukje" gehad binnen, zelfs geen onderdanigheids-plasje! Ik durf het bijna niet te zeggen, bang dat ik het lot tart, maar ze is een modelhond!
Soms wordt er even een robbertje gestoeid, Molly moet tenslotte af en toe duidelijk maken wie er hier in huis de broek aanheeft. En dan bedoel ik stoeien, niet vechten! Het gaat allemaal precies volgens het boekje. Molly domineert en Scooby gaat met alle liefde op haar rug liggen. Nu maar hopen dat ze niet het blaffen van Molly overneemt...

maandag 24 oktober 2011

kogel door de kerk!

Mijn geneus op internet voor een hondje heeft resultaat gehad! Afgelopen weekend ontdekte ik een advertentie op Marktplaats, geplaatst door een mevrouw uit mijn eigen dorp!! Makkelijker kan het niet, toch? Zondagavond ben ik gaan kijken met Esther, en ik nam Molly ook mee. Dit hondje is door deze mevrouw opgevoed in Turkije. Helaas is ze op zeker moment uit haar tuin meegenomen en vervolgens weer in de steek gelaten. Toen is ze aangereden en brak daarbij haar heup en poot, rechts-achter. Mevrouw vond haar terug bij een dierenarts en heeft haar laten opereren. Nu loopt ze nog mank, maar dat kan nog verbeteren. Gisteren hebben we samen met de honden een boswandeling gemaakt, en de "dames" hebben als dollen met z'n tweetjes door de vers geploegde akkers gehold! Toen volgde 's avonds de laatste test; op visite in Mollies koninkrijk. Ook dat ging goed en dus komt ze vanaf vanmiddag hier wonen! Ze heet Scooby Doo, is 10 maanden oud en een teefje. Gijs is al helemaal verliefd op haar, ze is een heerlijke knuffelaar. Ik weet niet of ik haar naam zo hou, misschien maak ik er Dooby van. Als het maar lijkt op de naam die ze nu heeft, en een beetje lekker klinkt als ik haar roep in het bos. Suggesties? Tadaa, dit is ze dan:
Klik op de foto's voor een vergroting!!

zondag 23 oktober 2011

Herfstvakantie

Afgelopen week ben ik er even lekker tussenuit geweest met Gijs en Celine. We hebben Raf en Marc bezocht in Luxemburg. Marc heeft weer wat meer tijd, nu de verkiezingen er op zitten. Hij heeft het overigens prima gedaan!
Een lolbroek had alle gezichten op de aanplakbiljetten van een rood neusje voorzien, het zag er erg grappig uit! We zijn lekker uit eten geweest en na een nachtje logeren, togen Gijs, Celine en ik naar Metz, naar de outlet waar ik met Elsbeth voor een gesloten deur had gestaan. Nu was hij wel open, maar eerlijk gezegd, rij er maar niet voor om! Welgeteld één truitje heb ik gekocht. Gijs en Celine kochten helemaal niets!! Vanaf de snelweg ziet het er aanlokkelijk uit:
Hiernaast zat Ralph Lauren, en deze twee winkels waren ook wel zo'n beetje het enige interessante. Het truitje kocht ik bij Desigual, maar dat had ik waarschijnlijk ook in de Kalverstraat kunnen kopen. Maar niet getreurd, we hebben lol gehad! Celine heeft Luxemburg gezien, we hebben heerlijk bijgekletst, en ik had nog even kans een van mijn quilts op de foto te zetten. Deze heb ik gemaakt voor de 40e verjaardag van Raf, in 2007. Volgens het label heb ik er tussen 2005 en 2007 aan gewerkt.
In elkaar gezet met de machine, handgequilt.

donderdag 20 oktober 2011

verblindend!

Kijk nou, wat ik in de post vond! Ideetje van de dames in Zutphen... Een schreeuwend fel lapje geel, en groen en blauw. En dan een zonnebril erbij om de kleur geel wat te temperen! Hadden ze bedacht in een melige bui, tijdens de workshop van Di! Jammer dat ik die dag niet kon meedoen, ik moest nl werken in Amsterdam... (wie dat nou weer bedacht had)! Ik vind het anders heel mooi hoor, dat felle, en hij komt zeker in mijn Blindman's Fancy. Het groen heb ik zelfs al gesneden! En dan die bril, belangeloos afgestaan door Ed, de ega van Elsbeth! Ed is opticien, hij heeft een winkel in Amersfoort. Ed's service moet legendarisch zijn!! Ik ben nog geneensniet klant en ik krijg al een zonnebril, op sterkte! Helaas niet mijn sterkte, maar ik wil niet zeuren. Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken, toch? En die lappies, daar ben ik gewoon heeeeel blij mee! Bedankt dames! Enneh, als het lappies opleverd mogen jullie me altijd in de maling nemen hoor!

maandag 17 oktober 2011

Oeps, foutje...

Laatst was ik met mijn buurvrouw mee naar het AvL, voor haar chemokuur. Dit duurt een poos, dus ging ik even beneden koffie en een krantje halen. Het was 4 oktober, dierendag, en ik kocht een Telegraaf. Dom! In de Telegraaf was een complete pagina gewijd, aan een asiel in Spanje. Nou loop ik al een poos met de gedachte, om een hond uit het asiel te halen. Thuisgekomen, ben ik eens op die site van dat spaanse asiel gaan kijken. En ooooh, kijk nou eens naar bovenstaand plaatje, dat is net Molly! Natuurlijk heb ik ook op de website van nederlandse asiels gekeken, maar daar voeren Staffords de boventoon en verder heel veel grote honden. En wat is er nou dom aan het kopen van een Telegraaf? Niets, maar je kan het beter niet doen op dierendag. Als ik een Telegraaf koop, is het voor vermaak, niet voor de hoogwaardige berichtgeving. Nou, vermaak heb ik gekregen! Ik zit nu dagelijks uuuuren te surfen op internet. Ik heb ook al contact opgenomen met het asiel in Spanje, spannend! Bovenstaand zwart/wit schatje staat niet in hun adoptielijst, maar ze kijken of hij/zij er nog is. Misschien loopt het allemaal op niets uit, of misschien vind ik toch een leukerd in Nederland, we zullen zien!! Klik nog even op onderstaand filmpje, dan zie dit hondje!

donderdag 13 oktober 2011

Het leed is geleden...

maar eerst even wat anders, de blokken van mijn Blindman's Fancy tot nu toe:
Ik heb nl ontdekt, dat het bovenste plaatje dat je plaatst, wordt weergegeven in de bloglijst. En ik heb liever niet de volgende foto van mijn open riool naast mijn naam;
Nou ja, riool... Ik heb op goed geluk het terras open gemaakt en een gat gegraven. Daarna heb ik op de loodgieter gewacht om het vieze werk op te knappen... En dat is dus gelukt! Inderdaad, de pijp zat weer vol met wortels, kijk:
Daar hebben we de schuldigen!! En nu ben ik er ook helemaal klaar mee, dat gezeur van verstoppingen. Ik heb de loodgieter verzocht de boel hermetisch af te sluiten. Het zal me mijn terras kosten, en waarschijnlijk ook wat buxusheggetjes, maar so be it! En die pokke-klimop heeft ook zijn laatste zomer meegemaakt! Het is me wat, ik had me nog zo voorgenomen om eens een maand zuinig aan te doen. Krijg ik eerst de jaarrekening van de autoverzekering, en nu dit... Wat leert een mens daarvan? Joos gaat zichzelf straks verwennen! Allereerst met een paar huishoudhandschoenen (voor het toilet) en dan fiets ik nog even door naar de bloemen-en-andere-snuisterijen-winkel! O zo, mij krijg je niet klein!! En dan heb het niet over mijn geringe lengte, voordat er iemand grappig uit de hoek gaat komen!!! Marjo? Iemand??


dinsdag 11 oktober 2011

Hoog bezoek

Vanmorgen was het erg druk in de winkel. Rond het middaguur was de winkel leeg en stapte Petra binnen met bezoek. Vers van Schiphol, liet ze Di Ford ( of zoals ik graag zeg, Mvr Phebe Morell!) de winkel zien. Annelies en ik waren helemaal hyper!! En net toen ik met mijn fototoestel de trap op stoof, kwam Betty ook nog binnen!! Wat een opwinding hadden we ineens in de winkel;
Dat bracht weer even wat vrolijkheid in mijn hoofd. Een uurtje daarvoor had ik namelijk mijn zoon aan de telefoon met de mededeling dat het toilet overstroomd was vanwege een verstopping! Hmmm fijn!! Dat wordt voorzichtig douchen morgen, aangezien de plopper de verstopping ook niet verhelpt. Ik weet waar het probleem zit; een kapotte pijp onder het terras. Pas donderdag kan ik gaan graven en de loodgieter laten komen. Tot die tijd wordt het improviseren. Ik heb een sleutel van de buren... zo gek is het toch niet als ik met mijn krantje onder de arm naar binnen kom en meteen doorloop naar hun toilet? En daarna stuur ik mijn zoon ook die kant op!!
Geloof het of niet, maar toen ik zojuist dit bericht opsloeg, kwam deze advertentie in beeld:

afvoer of riool verstopt
uw afvoer vakkundig laten reinigen! geen voorrijkosten, bel 06-24968855
www.rvsrioolbeheer.nl/rioolservice

Dan weet je ineens zeker dat je bij Google blogt!!!

maandag 10 oktober 2011

Blindman's Fancy

Gisteravond heb ik weer wat gestikt aan de blokken voor mijn Blindman's Fancy. Dit is de tussenstand nu:
Straks, na het huishouden, ga ik weer lekker verder.

zondag 9 oktober 2011

Quilt van Willyne Hammerstein

Gisteren had ik dit, als uitzicht bij den Haan & Wagenmakers! Talloze mensen hebben de quilt staan bestuderen. Hij is ook heel mooi! Zelfs de achterkant vond ik een foto waard;

woensdag 5 oktober 2011

Goed nieuws!

Mijn  Featherweight doet het weer! Deze kluns (ikke dus), had weer eens de draad verkeerd door de naald gedaan! Murphy's Law!! Dit was de 2e keer dat het me overkwam, en nu ik dit schrijf ben ik er weer niet zeker van hoe het moet, van rechts naar links? Het spoelhuis zat muurvast omdat er garen omheen gedraaid zat!  Moeilijk hoor, techniek.

maandag 3 oktober 2011

Buiten spelen

Gisteren heb ik mijn oud besje weer eens uitgelaten! Heerlijk gespeeld in Almere-Poort. Ze had al een tijd stil gestaan op de oprit, dus het was de hoogste tijd! Het was hard werken in de klei, zonder stuurbekrachtiging. 's Avonds hebben we bij Bart gegeten. Bart heeft zo'n grote glazen schuifdeur naar de tuin. Als je van buiten naar binnen loopt, zie je die deur niet, met als gevolg dat ik er met een knal tegenaan liep. Gelukkig zag ik op het laatste moment, dat er van binnen ook iemand aankwam (mijn spiegelbeeld!) en kon ik nog iets afremmen. Anders ging dat met Gijs! Hij ging even een glaasje water halen... ik zit hier weer met de slappe lach! In volle vaart liep hij tegen die deur aan, een enorme dreun en gerinkel van glas, en daar stond hij met nog slechts de bodem van zijn glas... (tranen lopen me nu over de wangen van de slappe lach). Op de deur stond een mooie afdruk van zijn neus en wenkbrauwen, helaas heb ik geen foto! Maar als het even meezit heeft de bewakingscamera zijn (en mijn) gestoethaspel geregistreerd! Gijs heeft een snee in zijn hand en een enigszins gedeukt ego. Onder zijn wenkbrauw heeft zich een mooie bult gevormd, hij zal deze week als Neanderthaler naar school moeten...

zondag 2 oktober 2011

quiltje kopen?

ANTIQUE CENTRAL MEDALLION QUILT~DATED 1843

 Deze kwam ik net toevallig tegen op Ebay, antiek, wilde hem even met jullie delen! Gedateerd 1843, prijs $16.000, beetje boven mijn budget....... Maar wel hele mooie stoffies:

  

 Hier is de link: quilt 1843

zaterdag 1 oktober 2011

NVM Open huizen route....

Hier, in het oude dorp van Huizen, lijkt het of de helft van de huizen te koop staat. Bij mij om de hoek staat een woud aan te-koop-borden. Een groot deel van die borden zijn getooid met de aankondiging dat je vandaag binnen kunt komen lopen. Een avondvierdaagse is er denk ik niets bij! Daarnet kwam ik terug uit het bos (Molly uitgelaten), en zag een groepje dames met rugzakken en wandelschoenen, door de straat lopen. Tuurlijk, denk ik dan, Open huizen route! Wat lijkt het mij vervelend, als je de hele dag je deur open moet stellen, om je huis te kunnen verkopen. Jij, en nog een tiental anderen in je straat... En toch kriebelt er iets bij mij, zal ik misschien ook even.... Het lijkt me zooo leuk om in andermans huis te kijken! Ideetjes opdoen voor de tuin of de oprit??

De midden blokken van Blindman's Fancy zitten ondertussen in elkaar;