woensdag 25 juli 2012

Blogger app

Jawel, ik heb de Blogger app op mijn telefoon! Ik voel me helemaal hip enzo.... Hij is gratis te downloaden. Ik ben er nog niet helemaal in thuis, maar het is ideaal voor korte berichten, of alleen een foto, of beide. In het vorig bericht, over de Kaffe Fassett stofjes, kreeg ik het niet voor elkaar om de foto's tussen de tekst te zetten... Ik had nog willen melden dat de laatste foto slechts 2 banen van de 6 laat zien. Deze quilt wordt voor mijn "petekind". Ik heb zelfs al een naam voor de quilt, ADHDekentje..... Dit zijn namelijk niet helemaal mijn kleuren, maar ja, hij wordt voor een Barbie-meisje van 6 jaar oud!

Out of my comfort zone....

Een quilt van Kaffe Fasset-stofjes! Ooit heb ik er wat gekocht en vervolgens vroeg ik me af wat ik er in godsnaam van ging maken....
In de laatste Quilt Mania stond het perfecte patroon:

Test test

Even mijn I-phone app uitproberen....

zaterdag 21 juli 2012

onze Gijs...

...is helaas uitgeloot voor geneeskunde! Hij heeft zich nu ingeschreven voor biologie in Utrecht. Vader, moeder en Gijs, zijn destijds op de open dag ook bij biologie gaan kijken. Voor Gijs misschien best genant, maar vader en ik hadden dolle pret. We moesten een studente volgen, naar een ander gebouw. Dus hup, de hele bups naar buiten; joepiejoepie zei Piet (vader), we krijgen buitenpracticum! Lekker op de knieën plantjes determineren!! Giechelgiechel van mijn kant en het werd er niet beter op, toen het woord "corduroy" viel. In een stoet mensen met serieuze gezichten, liepen er twee ouders achter een puber met afhangende schoudertjes, zich reuze te vermaken over drie-delig ribfluweel, geitenharen sokken en jesus-sandalen... Nee, die jongen heeft geen makkelijke jeugd gehad! Dat zullen wij later nog wel eens op ons bordje krijgen... Toch was het heel interessant wat ze te vertellen hadden, het sprak ook mij erg aan! En nu gaat hij dus biologie studeren. Ik heb al gevraagd of paleontologie ook onder biologie valt, en of zijn moeder dan mee mag op veldtocht! Nee, dat is helemaal niet raar hoor, als je moeder meegaat! Ik denk dat Gijs erg op zijn plaats is bij biologie. Kijk alleen maar even hier naar:
En dat is nog maar een deel van zijn paddestoelen kwekerij! Ik vind het reuzelollig en kan geen bos meer normaal bekijken. Zodra ik zie dat er ergens gekapt is, ga ik struinen...
Kastanje en eik. Gisteren hebben we nog wat eik van de hei gerooft;
Het pastte allemaal maar net in de Yaris, de hondjes moesten even inschikken! Thuis gekomen, duikt Gijs dan meteen op internet en kijkt wat er allemaal op de betreffende houtsoort kan groeien. Er zijn al weer Shii Take broedsels besteld! Vanmiddag zal ik maar eens beginnen met een mooi plekje vrij te maken in de tuin...
Om paddestoelen te kweken, is het van belang dat hout vers is. Zodoende heb je weinig kans, dat een andere soort zich er al in genesteld heeft. En vers hout kom je niet zoveel tegen. Dus gooi ik het schaamteloos in de achterbak voor mijn kind. Of, zoals gisteren, achterbank plat, stammen naar binnen en de achterklep met een touwtje dicht...

donderdag 19 juli 2012

Bunschoten Spakenburg

Maandagavond was ik naar de quilttentoonstelling in Bunschoten. Helaas mochten we geen foto's maken. Er hangen namelijk quilts die gemaakt zijn van antieke stoffen, uit de 18e eeuw! Zoooo mooi!! Ik kan uuuren kijken naar die kleine stukjes stof, zo drukken ze tegenwoordig niet meer! Zo scherp!! Als ik het goed heb, is er nu ook feest; de Spakenburger dagen! Vorig jaar ben ik daar geweest. Toen bleek het stoffenwinkeltje bij de haven tot mijn grote blijdschap open te zijn. Ik had daar namelijk al eens met mijn neus tegen het raam staan kwijlen, vanwege een waanzinnig mooie lap stof die aan de muur hing...
Wat een ontzettend lief mens was dat, mevrouw Duijst! Ze verkocht mij die lap, die eigenlijk privebezit was!! Even daarvoor had ik bij het museum een kraplap gekocht die van dezelfde stof was gemaakt. Zij wist van wie die geweest was, fantastisch toch?
Ik koester deze lap, ik denk niet dat ik daar ooit de schaar in zet!

woensdag 18 juli 2012

Waste not, Want not!!

Soms (gisteren), vind ik in de winkel (dH&W) een reepje stof in de afvalbak, waar ik met een beetje goede wil nog wat 1,5 inch vierkantjes uit kan halen. Ik kan het niet helpen, ik kan zulke stukkies niet weggooien, ook thuis niet!! En dus heb ik mijn bakje met vierkantjes er bij gepakt en dit in elkaar gefröbeld:
Nu is het een blokje van 7,5 X 7,5 inch. Geen idee wat ik er mee doe, wie weet komen er nog eens meer bij...

Afgelopen zondag zijn we heerlijk uit eten geweest, ter ere van de verjaardag van Nel:
Het was een heerlijke middag!! En ik heb eindelijk An Moonen ontmoet!! Bedankt Nel!

Ook ben ik vorige week naar die kwekerij in Huissen geweest, waar ik in een vorig logje over vertelde. Zeer de moeite waard, als je interesse hebt in de plant waar die enorme bloem in komt (ook in een vorig logje). Ze hebben een uitgebreid assortiment, en ik dus nu ook!!:

En ach, omdat moeders en ik toch in Huissen waren, moesten we natuurlijk ook even langs het hobbyhoekje, Astrid gedag zeggen en lapjes aaien. Dit was de buit:
Dat lichtblauwe stofje onderop, vond ik zo mooi dat ik alles gekocht heb, 1,90 meter!! En nou niet vragen wat ik er van ga maken!!

maandag 9 juli 2012

Nog even voor degenen die geïnteresseerd zijn in de plant van voorgaand blogje, de naam is Epiphyllum

En een link naar een kwekerij in Huissen:
http://epric.org/index.php?route=common/home

woorden schieten tekort...

Truus (uit Drente), je had gelijk! Gisteravond kwam ik de keuken in, en werd verwelkomd door een heerlijke geur... hij bloeide!! Ik ben toch zo blij dat ik een nachtuiltje ben; mijn broer heeft dezelfde plant en hij heeft het feest vorige week gemist, hij lag al te slapen, domoor! Zelfs de geur heeft hij niet geroken. Koningin van de nacht, de naam klopt helemaal! Ik was met stomheid geslagen en heb minstens 50 foto's genomen. Jammer dat er geen 3D foto's bestaan, want het is moeilijk in een plaatje te vangen. De bloem vormde een ronde bal, ter grootte van een handbal;







Ik was de hele avond in de ban van die bloem, wetende dat het slechts één nacht zou duren. Ik heb op internet zitten speuren naar stekken van andere soorten en ik heb ze gevonden! LEUKEUKLEUK, een oude liefde die weer opbloeit. Als kind, had ik samen met mijn broer een cactus verzameling... Als ik mijn gordijn open deed, hingen er allerhande Mammilariaatjes met potje en al in de vitrage. Een vriend die eens bleef logeren, opende het gordijn om te kijken wat voor weer het was, en werd begroet door een fikse schijfcactus, op zijn borst. Diezelfde cactus heeft mijn moeder eens met haar onderarmen opgevangen, tijdens het ramen lappen!
En wat mijn bladcactus betreft; ik heb al vaak gehoord "wat heb je daar nou voor lelijk ding staan"... nou, dat kan best zijn, maar hij blijft lekker staan!

zondag 8 juli 2012

behangblokken

Zo, ik ben maar even opnieuw begonnen met mijn "designwall". Nu hangt de toekomstige vulling tegen de boekenkast, en ziet het er zo uit:
Vanaf de bank ben ik tevreden, en ziet het er zo uit:
Deze week heb ik nog wat stof van het papier geweekt, voor de randen. Nog steeds ben ik bezig met de "afvalstukken", die overbleven na het behangen van mijn slaapkamer. Wat ook overbleef, ik snap er niets van, is dat blokje op de ladder! En zeg nou niet, "maak er een label van voor de achterkant", want daar heb ik al een blokje voor!!
Godzilla, in de keuken, is nog steeds aan het groeien...

vrijdag 6 juli 2012

van alles wat...

...zoals deze affo!! Ik dacht, laat ik die foto maar eens extra groot opblazen, het is tenslotte maar zelden dat ik hier een affo kan laten zien! Deze quilt heet Caramel Fudge, en ik heb hem gemaakt voor de winkel, den Haan & Wagenmakers. Daar wordt hij als pakket verkocht, en nee, het paneeltje is niet los te verkrijgen! Ik heb nog even een kleine tip, voor het verwijderen van blauwe stift; ik vind het zonde om een quilt met sitsen te wassen, dus ik gebruik q-tips en een bakje water:
Voor het eerst van mijn leven heb ik een quilt een naam gegeven, ik vond die naam wel passen bij de kleuren;
Gijs heeft deze week zijn diploma ontvangen. Dat heuglijke feit hebben wij met z'n drieën gevierd! Deze fles lag al wat jaren in de kelder te wachten op een bijzondere dag;
Brrr, kijk daar, links van Gijs' schouder, feeeeed me Seymour... maar daarover straks meer!
De wijn was heerlijk, de Sushi was heerlijk, de champagne was heerlijk.... ik drink niet zo vaak, en word van 1 glas wijn al redelijk lollig... Gijs en zijn vader begonnen zich serieus zorgen te maken over mijn mogelijke misdragingen tijdens de uitreiking van de diploma's. Terecht, zou ik zeggen! Van champagne word ik zeer vrij! Dus, wijn en champagne, lollig en vrij. Het viel mee, al heb ik misschien wat overdreven enthousiast staan klappen... De hele ceremonie duurde en duurde, en het was nogal warm in de zaal.
 Na afloop was er nog borrelen... Was het eerst waanzinng druk in die aula, toen ik even een half uurtje was weggeweest, en terugkwam om Gijs op te pikken, leek het alsof er een bommelding was geweest... het parkeerterrein compleet verlaten! Binnen in de aula stond nog een handje vol mensen, vooral leraren, en Gijs en wat vrienden... kletsend met hun mentor. Nu heeft die mentor paarden, en ik had eerder op de avond, tijdens mijn lollige roes, geopperd dat ik wel eens een rondje door het weiland wil, op zo'n paard, of zoiets van die strekking... Tja, had ik al verteld dat ik misschien een wijntje teveel op had? Nou, daar had Gijs het dus met de mentor over gehad... O goddegoddegod, stond ik daar, blozend als een puber! Te midden van vrienden van Gijs, en tegenover de bewuste mentor... Tja, Gijs, kind van zijn moeder, had ook een wijntje op! Dan kun je wat verwachten. Gelukkig hoorde ik de meeste dingen pas, toen ik al weer veilig thuis op de bank zat, en heb ik er nog even smakelijk om kunnen lachen! En, het leverde me toch maar mooi net zo'n mooie witte roos op, die de geslaagden kregen!! Dat streelt dan weer mijn ego, de deuk is nu iets minder diep... ja, én ik heb lekker twee rozen in een vaasje!
Aaaaffijn, terug naar die andere bloem; hij bloeit nog niet, maar is nog groter geworden! Hij is zijn kop nu naar het licht aan het bewegen... Ik denk dat hij vandaag of morgen zijn eerste woordjes zal spreken! Uiterlijk eind volgende week zal hij luidkeels om bloed schreeuwen....
Dan iets waar ik zelf nogal van opkeek:
ja, nee, tuurlijk! Consumption betekent gebruik, maar in eerste instantie denk je toch aan eten, toch?
Dan nog een laatste foto :
Scooby heeft de sterilisatie prima doorstaan. Ze is netjes van de hechtingen afgebleven. Destijds, bij Molly, ging ik naar de dierenarts om de hechtingen te laten verwijderen. Die dierenarts kwam met een apparaatje dat voor mij niets anders kon zijn dan een ordinair tornmesje... Dus, bij Scooby, heb ik zelf mijn Bernina tornmesje ter hand genomen, appeltje eitje! Zo gepiept!!

maandag 2 juli 2012

Little shop of horrors

Even snel een berichtje, voordat ik ga werken;
In mijn keuken heb ik een hele rare plant, een bladcactus:
Hij ziet er eigenlijk niet uit, maar ja...
Nu is die plant een enorme bloem aan het produceren:

Het ding is al bijna 20 cm lang! Gisteren riep ik Gijs er bij, joh moet je kijken! Het enige commentaar van mijn knul was "feed me Seymour!!" O, wat ben ik toch dol op mijn joch, hij kan me zo laten lachen! Kennen jullie die film nog? Little shop of horrors?
Straks durf ik mijn eigen keuken niet meer in!