dinsdag 9 oktober 2012

paneeltje

Ik kom tegenwoordig niet meer zo veel op Ebay, maar laatst vond ik toch iets, dat mijn hart sneller deed kloppen;
Het was erg moeilijk, om de juiste kleuren in een foto te vangen. De achtergrond is in het echt geen roze, maar lila! Het is maar een klein lapje hoor, ongeveer 50 x 80 cm. Ooo wat zou ik hier graag een hele rol van hebben! Het heeft ook nog eens een mooi chintz glansje! Aan de randen is duidelijk te zien, dat het ooit ingelijst is geweest. Volgens de verkoper, komt het uit het begin van de 19e eeuw.

Hier, op de hoek, staat al heel lang een bord, met de volgende tekst:
Zelfs van heeeel dichtbij, kon Scooby het niet lezen! Ik snap het wel hoor, het is heeel irritant als mensen de poep van hun hond niet opruimen!! Maarreh, ik heb die tekst nou wel gezien....
En dus, met een geleend krijtje (bedankt Ed en Elsbeth!) en een nat stukkie papier ging ik nog even de hondjes uitlaten na middernacht. Het viel nog tegen om de tekst een beetje weg te vegen, én ik had niet echt het lef om te wachten tot het bord droog was... Ik twijfelde een beetje over de nieuwe tekst. Onze buurt kent ondertussen een flinke hoeveelheid Te Koop borden, en "morgen open huis" leek me wel aardig. Of "morgen gratis koffie". Om me nou niet al te lang verdacht op te houden op de hoek, met drie honden, heb ik er snel dit van gemaakt;
"hondentrimsalon Boefie". Straks eens even kijken hoe het eruit ziet, nu het opgedroogd is. Hopelijk zijn de letters mooi wit geworden.... Gewoon een onschuldig geintje, mijn bijdrage om de herfst wat op te vrolijken!
Even een voetnoot: Ik dacht dat het niet nodig zou zijn, maar laat ik toch maar even melden dat ik me ook erger aan hondenpoep op straat. En ja, blijkbaar was het op de hoek zó erg, dat het bord nodig was. Ook ik loop met zakjes rond, voor het geval één van de drie nog moet op het laatste rondje. Mijn honden komen twee maal daags in het bos, en doen daar hun grote boodschap. Ik verwijder het zelfs nog van het fietspad! Kattenpoep vind ik ook vies, en als ik het vind, dan pak ik een tuinschepje, open de groenbak, en klaar is Kees, en wég is de kees! Eventuele vreemde hondendrollen volgen dezelfde weg, maar die vind ik minder vaak. Zo, dan ga ik nu even mijn handen wassen en weer met mijn lapjes spelen.
For my English readers; even from up-close, Scooby could not read the blackboard, The sign says: no dogshit on the sidewalk. It has been standing on the corner of my street for weeks now, and i think i have got the message. So, it was time for a new text. Now, i am a bit of a coward, so i waited until midnight and the neighbors would be asleep, took my dogs for a walk as an excuse, and changed the text to "dog-groomer Boefie". Just some innocent fun, to help us get through autumn! So in fact, i am doing these sorts of things to help people get over the "falling leaves", ánd to live up to the name of my blog, which translates to "fabrics and nonsense"
The fabric on top of this blog, is a piece of glazed percale that i found on Ebay recently. It was difficult to catch the true color in a picture. The background is not pink, but a lovely lilac.

15 opmerkingen:

Lida zei

Hoop dat je buren nog blij met je zijn! Maar moet er wel om lachen! Gaaf lapje heb je gevonden! Ben benieuwd hoe je dat gaat verwerken! groetjes
Lida

marcella zei

ik kan me wel iets bij de eerste tekst voorstellen ;) Hier laten mensen ook graag hun hond vlak naast de heg, MIJN heg even stoppen voor een plas en erger. Laatst precies naast de tuiningang een hond met buikgriep... bij het verlaten van mijn voortuin en op weg naar de achtertuin trapte ik er in. de spetters zaten op mijn kuiten. Dank u wel hondenliefhebber, denk ik dan :(

marcella zei

vergeet nog iets te zeggen over het mooie lapje: heb je het 'gewonnen'?

Johanna Zweden zei

Mooi deze lap,
Ik kan me voorstellen dat mensen er een beetje genoeg van hebben, van de poep van anderen mensen hun honden, want het gebeurt helaas altijd voor jou deur.
Ik heb het nu ook weer gezien bij mijn moeder, ze hebben een uitlaat gebied, maar nee hoor, gewoon bij de mensen voor de deur, en ho maar dat ze een zakje bij hun hebben!
Ben benieuwd wat je gaat maken.
Groetjes Joke

Marloeskreatief zei

Ha ha vindt ik echt grappig hoop de buurvrouw ook hi. Hi Gr. Marloeskreatief

Anoniem zei

Misschien stond dat bordje er niet voor niets? niets zo erg als hondenstr... voor je deur en jij of je kinderen die er in trappen!

MARJO zei

Zag er de humor wel van in en ik kan me helemaal voorstellen hoe jij dat daar stond te schrijven. Wat zul je genoten hebben! Ik ook van je verhaaltje.
Zelf zou ik er nog iets bijgezet hebben zoals: wegwerpzakjes hier verkrijgbaar...
Je bent en blijft toch een ondeugend mens.
Wat heb je weer een prachtig stofje gescoord. Zou er ook wel een metertje of zo van willen hebben. Hele rol is voor mij een beetje veel...
Laat je nog even weten hoe het bordje er nu uitziet en hoe de buurtreacties zijn/waren?
groetjes, MARJO

Anoniem zei

Ik ben er gisteren langs gekomen ,maar het boodschapje was weer veranderd in geen poep op mijn stoep ,ik liep er gezellig voorbij met mijn hondje Bob en Pippa het hondje van Marijke die doen niet eens hun behoefte op de stoep,gewoon aan geleerd.

gr Sonja

Josephine zei

@Marcella; yep, gewonnen! Het was weer een heftige strijd, ik bleek echter de enige bieder, haha!

Martine zei

Geluksvogel . Prachtig lapje.
Groetjes

aniet67.blogspot.com zei

Tja, ik woon in het 'hondenuitlaatstraatje' en niemand ruimt de drollies van z'n honden op, want die liggen gewoon in de berm. Maar als er een auto langskomt, moet je niet plotsklaps in de berm gaan staan, maar altijd goed kijken, want pardoes stap je zo in een vers uitwerpsel van een Sint Bernard of zo...

petronella zei

En.....heb je het lapje kunnen scoren? Ben benieuwd! Tja hondepoep op de stoep is idd irritant!

Bernadette van gils zei

wat een mooie lap heb je gescooord op ebay, om jaloers op te zijn
ik loop ook altijd braaf met een zakje maar weet je hoe vaak ik in de str... sta van andere honden als ik de hoop van mijn Snoet op ruim. Daar baal ik nou van, ik doe mijn best en kan toch mijn schoenzolen weer schoon staan peuteren bah
Maar ik zou dat bord ook veranderd hebben, zo ondeugend ben ik dan ook wel weer hihi
groetjes
Bernadette

Marianne Gooren zei

Ik zit hier met een grote grijns;) Heerlijk verhaal, ik zie het helemaal voor me.. in het donker zo'n bord volkalken hahaha

Je lappie is echt een beauty, veel plezier ermee!

Diana zei

Pas had Barbara Brackman op haar blog een link naar een site waar je je eigen (zelfgemaakte) design op stof kon laten printen (Kona cotton geloof ik dus echt quiltstof). Niet echt supergoedkoop maar misschien iets om te onthouden mocht je toch meer stof nodig hebben.

Hier een linkje naar de betreffende website : http://www.spoonflower.com/fabric/1332531. Kan altijd nog eens van pas komen.