zaterdag 5 november 2011

wanhoop op de m2

Gisteren dacht ik in de middag, kom, we gaan nog even wandelen... Eerst lekker over het veld van de Wolfskamer en dan nog een stukje bos... In dat stukje bos, is een deel gereserveerd voor het wild, althans, dat denk ik. Manshoge bramenstruiken woekeren er over omgevallen bomen. Scooby dook er in... en kwam er niet meer uit! Na 15 minuten wachten en roepen ben ik naar een opening in de bramen gaan zoeken, misschien was ze in de problemen? Ik baande me een weg door de stekels en verdomd, daar liep ze! Snel aan de riem en op zoek naar een uitgang... Met een zeer onwillige Scooby aan de riem worstelde ik me als een kip zonder kop door de negorij. Nou hebben we het hier over een stukje bos ten grootte van een voetbalveld, niet zo heel groot dus. Maar ik kan op een postzegel verdwalen! Ik zweette als een otter, was Molly ondertussen kwijt, stiksjachrijnig en het begon te schemeren... Waar was toch in godsnaam het pad? Ik raakte in paniek!! Het is toch niet te geloven dat je in zo'n klein stukkie bos compleet de weg kwijt kunt raken... En áls ik dan wist waar een pad was, was het onmogelijk om door de bramen te komen. Ruim een uur ben ik bezig geweest, toen stond ik eindelijk weer op een pad. En ooooo wat was ik nijdig!! Ik zat onder de dorens, een klein wandelingetje kwam neer op 2 uur!! En het was ondertussen zo goed als donker. De gedachten die tijdens dit avontuur door mijn hoofd flitsten waren nog het meest genant... ik dacht aan dat programma op Nat. Geographic, "I shouldn't be alive". Ik zag mezelf met een machete de bramen te lijf gaan. Ik zag een sproei-vliegtuigje op mijn commando een lading Agent Orange over die bramen storten... En als ik nou nog heeeeel veel wild gezien zou hebben, slechts één konijntje en één ree! Ik vraag me af of die ree daar ook al een aantal dagen aan het dolen was, zo'n beestje kan toch ook hopeloos verstrikt raken? En wat had Scooby daar nou te zoeken? Ik denk dat ze de geur van rottend vlees rook, het stond er namelijk vol met van die vieze stinkzwammen...

12 opmerkingen:

Annelies zei

Hè bah, dat wil je toch eigenlijk niet meemaken !

Elsbeth zei

wat een avontuur - en dat in ons aangeharkte Nederland!! Ben je alle doorns al kwijt uit je vingers, schoenen, haren, jas?

Wieke van Keulen zei

Hoi Josephine, wat een nare ervaring.En dan nog in je eigen omgeving, waar je je veilig zou moeten voelen. Ik snap die "flitsen" wel. Hopelijk roken jullie niet naar die zwammen...

Lida zei

Ja dat komt ervan als je je hondje los laat lopen, ik denk dat je een volgende keer hem wel aan de riem houdt! Maar sorry ik heb om jouw verhaal smakelijk zitten lachen! Maar een ree en een konijntje zien is meer dan wij hier hebben, dus dat is toch een troostprijs! Groetjes
Lida

Guusje, zei

Tsjonge wat een avontuur was dat korte wandelingetje. Blij dat je er weer uit bent gekomen.

GRANNY'S HOUSE zei

Jakkes wat eng, maar gelukkig ben je er "heelhuids" uitgekomen.

Groetjes
Ines

marcella zei

je vertelt het zo beeldend dat ik in de lach schiet, maar vervelend was het wel :)

Hubertine zei

Wat een avontuur in zo'n "mega"bos!!! Ik kan ook nog verdwalen op een rechte weg!! Dus zeer herkenbaar!!
Leuke blog!! Kom zeker nog eens terug!
Groetjes, Hubertine

Mascha zei

Oh, wat eng ondanks dat je het wel op een hele leuke manier verteld.
Groetjes Mascha

Anoniem zei

Ik heb heel erg genoten van je verhaal. Moet er niet aan denken om in het donker de weg te moeten zoeken in een (klein) bos.
Het was in ieder geval een ´lekker´ lange wandeling.
En heerlijk om weer in de bewoonde wereld uit te komen.
Misschien een idee om volgende keer een spoor achter te laten...
(broodkruimeltjes zijn natuurlijk geen optie), maar kleine snippertjes stof? En uiteraard een lamp op je hoofd, zodat je de weg goed kunt zien.
Ben benieuwd in welk avontuur je nu weer terecht komt door Scooby.
groetjes MARJO

Shirley zei

LOL, zo herkenbaar, hoewel ik geen hond heb om te zoeken verdwaal ik ook snel. Niet meer sinds ik een iPhone heb met googlemaps, laat gewoon een speld vallen waar de auto staat, ideaal! Werkt zelfs in een bos.

quiltlodge gerda zei

Die ree had in ieder geval ook een spannend verhaal te vertellen toen hij thuis kwam. (Eng zwetend beest op twee poten tegengekomen..)