vrijdag 4 november 2011

Zutphen!

Soms heb ik het gewoon even nodig om naar Zutphen te gaan... En als ik dan hoor dat Annelies in Zutphen les geeft, heb ik helemaal een reden. Dus toog ik gisteren in de middag naar Petra Prins. Lekker parkeren in de Polsbroek, even mijn oma gedag zeggen;
Dit behoeft voor nieuwe lezers misschien wat uitleg.. Nee, oma woont niet in dat huisje daar. Oma werd geboren in de Polsbroek in 1905. Ze overleed in 2005, bijna 100 jaar oud, in Amsterdam. "Bijna antiek", noemde Gijs dat destijds! Omdat ze zo'n heerlijk mens was, en zelf ook wel van een lolletje hield, hebben we haar uitgestrooid in Zutphen. Het klinkt misschien cru, maar we hebben er een leuk dagje uit van gemaakt! Neef, moeders, broer, zus en ik kozen ieder een favoriet plekje in Zutphen voor ons boterhamzakje as. Zo ligt een deel van oma nu op het Bornhof, een deel bij die mooie poort, een deel op de "Peerdenwal" en twee delen hier, in die greppel. Dicht bij deze plek stond haar geboortehuis en hun enorme perenboom. Liever had ik de exacte plek genomen, maar daar staan nu winkels... En hoe lollig wij dat ook vonden, er zijn natuurlijk altijd mensen die een laag as in hun winkel niet kunnen waarderen... zeikerds! Wij vonden het een passend einde voor onze oma, met wie we veel plezier hebben beleefd, tot het eind aan toe!!
Maar goed, Petra Prins. Altijd weer gezellig, en Annelies was stomverbaasd dat ik daar was. Ik heb weer heerlijk bijgeneust!
Dit was de buit; lapjes voor mijn Blindman's Fancy en lapjes voor de heb! Op de terugweg naar ons dorp hebben Annelies en ik weer heerlijk bijgekletst. Annelies vraagt zich trouwens af, of er ooit een dag komt, dat zij met meer lapjes de winkel uitloopt dan ik... eueueh, ben bang dat zij zich beter weet te beheersen! Maandag hebben gezellig een bee bij Elsbeth, met de dames uit Zutphen!!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben ook heel benieuwd of Annelies zich blijvend zo kan beheersen (op lapjesgebied). Maar ja, jij kunt nu zeggen dat er af en toe een ´lastige, nieuwe puber´ met een stofje aan de haal gaat! Dus moet je zorgen dat er voor jezelf genoeg lapjes overblijven.
Klinkt spannend de bee van a.s. maandag.
Veel plezier alvast en een fijn weekend.
groetjes

MARJO

Annelies zei

Ja, wat een verrassing en wat een gezelligheid.
Ik zie me ineens mensen voor me die oma's as uit willen strooien in hun favoriete quiltwinkel. Dan wordt het pas echt stoffig !

Lida zei

Schattige lapjes en wat een prachtig verhaal over je Oma, ik heb mijn zusjes as verstrooid in de tuin van het tehuis waar ze werd verzorgd en waar ze gelukkig was. Heel lief van jullie haar "thuis" te brengen al was het niet de exacte plek, fantastisch gedaan! Groetjes
Lida

Anoniem zei

Persoonlijk zou ik het geen fijn idee gevonden hebben dat oma in"stukjes" is opgedeeld maar ik kende je oma natuurlijk niet. Mooie lapjes gescoord. Maar dat kan ook niet anders bij Petra.

Else zei

OH die oma, als ze jou humor heeft dat zit ze nu te glimmen bij dit verhaal! En wat dacht je HAMSTEREN, tzijn weer mooie lappies (lol) fijn weekend, en daarna een gezellig bee. Knuffel Else

neeftje zei

Wat een mooie aanwinsten! Groetjes

mieke zei

Een leuk verhaal over oma.
Er ' klinkt ' inderdaad een portie humor in het verhaal. Leuk is dat.

Iemand verrassen in een winkel is ook altijd leuk.
grtjs Mieke