woensdag 16 november 2011

Flying Geese en andere zorgen

De blokken van mijn "Blindman's Fancy" zitten in elkaar. Nu ben ik dus toe aan de sashings van Flying Geese. Niet lachen, maar dit is voor het eerst in mijn leven, dat ik Flying Geese maak. Zoals jullie op de foto zien, is het mij gelukt om een zeer subtiele kromming in dit rijtje aan te brengen! Alleen de 4 aan de linker kant zijn recht! Gedverjesses, ik moet 32! van deze dingen maken!!! Uit pure frustratie ben ik maar eens gaan soppen in de keuken... Mensen die mij kennen, weten dat ik dan wel heeeel gefrustreerd moet zijn. Ik sta namelijk niet bepaald bekend als Mientje Proper. Ik heb andere hobbies dan afstoffen en ramenlappen. Zo heb ik mijn ramenlappende nieuwe buurvrouw deze week vriendelijk, doch dringend verzocht haar arbeid te staken! Er mag wel een oprit tussen onze huizen zitten, toch ben ik bang dat mijn ramen heel sneu gaan afsteken tegen die van haar!! Bij deze zou ik dan ook graag wat applaus ontvangen voor het feit dat ik deze week mijn dakgoot heb geleegd, de straat heb geveegd, én 2 groene kliko's heb gevuld met gemeente-bomen-blad! Een klusje waarbij ik, tijdens het meermalen besteigen van de ladder, heel dicht met mijn ogen langs mijn ramen kom. Toch heb ik de aandrang kunnen weerstaan. Eerst maar eens even genieten van die schone dakgoot. Zonde toch, om die glorie ten onder te laten gaan vanwege gelapte ramen! Dát, én het feit, dat ik de binnenkant dan ook moet doen... en ik heb heel veel ramen rondom!! Maar goed, soppen... Terwijl ik dan mijn fornuis een grote beurt geef, dwalen mijn gedachten af naar Rob Geus, van de Smaakpolitie. Daar heb ik ook altijd last van, als ik die "rubbertjes" van de koelkast schoonmaak. Volgens Rob is dat heeeel belangrijk! Ik heb die van mij zo trouw gepoetst, dat ze gescheurd zijn! Ach, who cares! Wat ik belangrijker vind, is de vraag, heeft Rob een partner? Oooh wat zou ik daar mee te doen hebben... Dat zo'n Rob 's avonds nog lekker door gaat met zijn werk; Heerlijk gekookt hoor schat, maar wanneer heb jij die afzuigkap voor het laatst schoongemaakt? En wat zie ik hier? Een dode vlieg op de vensterbank?? En loop eens even mee naar de koelkast, prachtig schone rubbertjes hoor, maar je hebt weer niet gestickerd he?
Ach, misschien woont Rob wel alleen, en komt mama elke week soppen, kan natuurlijk ook! Ik had ooit een vriendje die zijn vinger over een kastrand haalde om mij te laten zien dat er stof op lag.... zooo fout! Die mafkees had potjandrie kortere werkdagen dan ik, maar het huishouden was "vrouwenwerk" vond hij! Dat samenwonen was dus van korte duur!!
Scooby kan tegenwoordig traplopen, helaas. En zo kan het dus gebeuren dat ik haar tegenkom in de zitzak van Gijs, in zijn kamer;
Kijk nou toch, wat een heerlijk plekkie, geef haar eens ongelijk! Ze heeft al ruim een week niets gesloopt, maar ik hou haar dan ook goed in het snotje! Boven houden we alle deuren gesloten, dus daar is niets voor haar te beleven. Ook lukt het me nog steeds om haar beneden te laten slapen, terwijl mijn slaapkamer 's nachts open is. In het bos ben ik druk aan het "trainen" met haar. Ze moet komen als ik haar roep, iets wat langzaam beter gaat. Saad heeft me een stuk op weg geholpen met wat truukjes en ik kijk met hernieuwde belangstelling naar de Dogwhisperer, Cesar Millan. Voorheen lachte ik om al die honden problemen met mijn welopgevoede Molly. Nu weet ik dat ik gewoonweg mazzel heb gehad met haar! Maar het is heerlijk om te zien, hoe Scooby reageert. Ze loopt ondertussen subliem aan de riem. Echter, dat stukje bramenbos ga ik voorlopig nog even vermijden!!

11 opmerkingen:

Wieke van Keulen zei

Lieve Josephine, aller eerst een applaus speciaal voor jou http://youtu.be/Gyu82WG_edM. Geniet er maar van, want ik vind het top. Die flying geese, dat komt vast allemaal goed als je ze in elkaar zet. Je geeft op je blog aan waar de elke fg moet komen en zet het daar vast met een speld. Een beetje meerekken met het naaien en alles is weer ok! Sorry, maar ik heb wel genoten van je frustraties!

mieke zei

Oooohh, flying geese !?!?! Inmiddels heb ik ze al 2x gemaakt. De 2-de keer ging beter dan de 1-ste.
Applaus voor de poets, bij mij mogen de ramen ook gedaan worden, koffie staat klaar !Hint, hint hint hahha. Ik weet ook wel wat ik liever doe.
Succes met de gansjes. grtjs Mieke

petronella zei

Met de fg komt het vast goed, als ik zie hoe mooi je quilts altijd zijn, en verder vond ik het weer gezellig bij je.......

Miss Steekjes zei

Nou je hebt applaus verdiend hoor! Zelf houd ik helemaal niet van het huishoudelijk werk :-( En als ik al een keertje poetsdrang krijg dan ga ik stilletjes in een hoekje zitten wachten tot het over is (en ben ik de volgende dag ongesteld, joepie....) Ik geniet meer van jouw hondenverhalen, je LaRo avonturen en je mooie quilts dan van blinkend schone ramen (al ben ik altijd wel jaloers op mensen die lekker kunnen poetsen)

Judith zei

Gewoon rechttrekken die hap! En rubbers..... Zijn bij mij nooit schoon, ramen?? Huh alleen als de zon schijnt heb ik daar 'last' van, mafketels die hun vingers langs kastjes halen, vreselijk en van gedachten aan Rob moet je maar snel af! Ons hondje vindt trappen eng en daar ben ik dan wel weer echt blij mee! Geniet van je geese, komt vast goed!

Else zei

Hey Joos als je ze aan de rest van de lap naait zie je niets meer van dat flauwe boggie!! Lekker zo doornaaien zou ik zeggen. En nou weet ik ook wat er zo blinkt als ik richting het darp kijk, jou dakgoot (lol)Fijne avond, knuffel Else

betty prins zei

Ja als de zon op die ramen schijnt, kan ik wel eens in actie komen, maar verder ben ik blij met mijn 'glazenwasser'!
Mannen die over schoonmaken zeuren, het moest verboden zijn... En met die mooie geese komt het helemaal goed!

Lida zei

De ramen boven doet de glazenwasser, de ramen beneden moet ik buiten doen en de hulp doet ze binnen, niet te vaak, want dan steek ik zo af bij onze buren!
Zo'n figuur zou bij mij ook snel de deur uit zijn gewerkt, samen werken, samen poetsen toch! Ik mag die Scooby wel, die ligt er heerlijk bij, hier ligt er een het liefst op de koude plavuizen!
Ik heb ook nog nooit flying geese gemaakt en moet het binnenkort ook gaan doen en ben van plan het op ruitjes vlieseline te tekenen en te naaien in een rij! Misschien hou ik dan het roer recht! Succes met de steekjes,
Lida

Anoniem zei

Ach die ramen, je mag ze niet eens zemen als de zon schijnt. Worden ze blauw en zien ze er nog erger uit, dan voor je aan de klus begon.
Zolang je er nog doorheen kan kijken en er zelf niet verdrietig van wordt is er niets aan de hand toch. Je bent baas in eigen huis.
En alles spic en span ziet er ook zo ´gepoetst´ en keurig uit, dan krijg je een modelwoning idee. Dat moeten wij met onze hobby niet hebben toch.Kan Scooby geen ongelijk geven hoor, die zitzak ziet er uitnodigend uit. Ben benieuwd wanneer die deugniet ´s nachts stiekem naast je kruipt, maar dat lezen we binnenkort wel....
Succes met de opvoeding en geniet van je dakgoot.
groetjes,
MARJO

GRANNY'S HOUSE zei

Ik heb weer genoten van jou logje, ik herkende er zoveel in, mijn leus is dan ook altijd "het huis is er langer dan ik"
Met jou geesjes komt het wel goed, daar zie je straks niets meer van.

Groetjes
Ines

Lori zei

I think your flying geese will be fine once they are added to the blocks. Mine did the same thing and they worked!!