vrijdag 11 november 2011

Mandjes en knopen

Hoe lang geleden is het, dat ik met de hand heb gequilt? Dat kan toch niet zo lang zijn? Maar het voelt zo vreemd, ik moet er weer helemaal inkomen! Gisteren heb ik nieuwe blauwe stiften gekocht, en 's avonds heb ik lekker op de bank gezeten. Het begint te komen, slechts één keer in mijn vinger geprikt... maar wat kan het schelen. Ik heb nog steeds doorns in mijn vingers van mijn bramenbos avontuur. Ik heb nog een vraagje; op mijn vorige blog heb ik destijds een foto geplaatst van een knoop.
Ik heb 6 van deze zilveren knopen. De tekst luidt "blyheidt vryheidt". Ik kocht deze knopen in Engeland. Ik kan op google slechts één referentie vinden; iemand die met behulp van zijn metaaldetector zo'n knoop uit de klei heeft gepulkt. Maar ik zou er zo graag meer van weten. Is er iemand die iets van deze knopen weet?
I have 6 of these silver buttons. I bought these buttons in England. The text on them reads "blyheidt vryheidt" which translates to "happiness freedom". I can't find any information on Google. Just one mention of a guy who dug up one in Holland with his metaldetector. I would love to know more about these buttons, is there anybody out there who can tell me more about them?

10 opmerkingen:

Supergoof zei

Hé Joos, ja dat vond ik ook, maar kun je niets met de info die ze er bij gaven?
http://www.bodemvondstenwereld.nl/viewtopic.php?f=125&t=27497

Ik kan je niet verder helpen,...
Maar ik zit wel te genieten van je mandjesquilt!

Wieke van Keulen zei

Josephine, wat wordt je mandjesquilt prachtig. Ik heb 365 mandjes gemaakt, maar weet niet waar ik moet beginnen om ze aan elkaar te zetten, waardoor ze al weer 2 jaar ergens liggen. Maar als ik dit zie, begint het te kriebelen. Bedankt.

petronella zei

Wat wordt dit ook weer een mooie quilt, "bon courage" zoals ze het hier zeggen, voor het quilten!!

Marianne zei

Wat een waanzinnig mooie mandjesquilt. Met de knoop kan ik je niet verder helpen.

Annelies zei

Veel plezier met quilten.

Lida zei

Je quilt ziet er fantastisch uit en die knoop is dus al een paar eeuwen oud! Je hebt er zes? Kijk eerst eens of je de jaarletter erop kan vinden en het meesterteken (volgens mij staan bovenop naast het hoofd van de figuur!), dit zijn dingen die in een bibliotheek op te sporen zijn, dan weet je al hoe oud ze zijn en wie de maker is, het is een heel bijzonder bezit, je ziet wel vaker zes knopen van zilver, maar meestal van Engelse of Franse makelij, Nederlandse zijn erg zeldzaam! Veel plezier met deze mooie knopen! Groetjes
Lida

Lee Prairie Designs zei

Hi Josephine, I am new to your blog and became a follower. I followed you from Supergoof. Thanks for your lovely posts!

Love your basket quilt this ..will be a wonderful treasure.

I will visit you again......soon!

Carolyn :)

Guusje, zei

Wat wordt je mandjesquilt prachtig en dat weer inkomen herken ik want daar ben ik ook mee bezig. Helaas kan ik je niet verder helpen met de knoop.

GRANNY'S HOUSE zei

Je komt er vanzelf weer in.
Met de knopen kan ik je niet helpen.

Groetjes
Ines

betty prins zei

Het is altijd weer wennen aan dat handquilten, maar als je eenmaal gaat, gaat het ook god! Wat zullen de mandjes mooi worden!
supermooie knopen, misschien iets voor 'tussen kunst en kitch'...