donderdag 24 november 2011

Faalangst

Dit zou ik zoooo graag willen leren! Dit boek heb ik al een poos, maar ik durf niet te beginnen. Pure angst dat ik er op bladzijde 1 al niets meer van snap. Erg he? Gek is dat toch, het lijkt een soort faalangst. Maar de enige tegenover wie ik zou kunnen falen, ben ik zelf, toch? Laatst heb ik nog een ander boek gekocht bij de Afstap. Een soort beginnersgids, in het engels. Ik kreeg er een lijst bij met vertalingen van de steken. Zachtjes aan ben ik nu een beetje aan het oefenen. Sterker nog, ik ben al op bladzijde 2! Dat schiet lekker op! Wat ook lekker opschiet, zijn de flying geese randjes voor mijn Blindman's Fancy, NOT! Ik heb bijna alle lapjes gesneden, maar heb sinds het debacle van het eerste randje, een paar logjes geleden, niet meer achter de naaimachine gezeten... Soms zou ik willen dat ik een ruggegraad had! Avond na avond plan ik verder te gaan met die randjes, maar puntje bij paaltje zit ik óf te internetten, óf ben ik mijn mandjesquilt aan het doorquilten. En die naaimachine staat naar me te grijnzen op de eettafel, omringd door bergen lapjes... Ik ga nu! opstaan en de naaimachine aanzetten!! JAWEL, dat ga ik NU doen!! Of zal ik misschien toch....
Hm, laat ik maar snel over iets anders beginnen. Kijk eens wat ik heb;
JAAA, zo'n mooie kaart van de stoffenlijn van Petra Prins! Ik ben er helemaal verliefd op!!! Vandaag was ik even naar de winkel (den Haan & W) om te kijken bij de Malle Mallendag. Gerda uit Zutphen gaf een demonstratie en Nel en Peet en Elsbeth waren er ook, gezellig! Ik heb weer veel inspiratie opgedaan. Maar dat brengt me helaas bij de volgende "Angstgegner"! EQ7!! Ik heb dat programma al weer een aantal maanden in huis. Sterker nog, ik heb er een Windows laptop voor aangeschaft, omdat dat programma niet draait op mijn Appeltje... Ik geneer me dood! Die laptop heeft Gijs gelukkig in gebruik, dat scheelt me wat schuldgevoel. Maar dat neemt niet weg dat het enige wat ik met EQ7 heb gedaan, het installeren op die laptop is geweest.... HELP, iemand?? Soms, als ik in een opstandige bui ben, maak ik mezelf wijs dat ik geen tijd heb voor tijd-consumerende projecten als EQ7 of kantbreien. Er zouden helemaal geen quilts meer afkomen. En dan zegt dat duiveltje in mijn hoofd; he joh, sukkel, zonder EQ7 en kantbreien krijg je ook geen quilts af.....

22 opmerkingen:

Lee Prairie Designs zei

Wonderful love the baskets!

Carolyn

Miranda zei

Ooo ja, heel herkenbaar. Ook ik heb destijds in de States een breiboek aangeschaft. En wol...en ik snap totaal niks van hun aanwijzigingen...wie weet moet ook ik er nog mezelf eens toe zetten. Maar die verleidingen...soms zo leuk er verleidelijk! Die EQ7 is iets waarbij ik je niet kan helpen...succes ermee meidje!
PS: je mandjes zien er al goed uit.

Annelies zei

Misschien iets om een keer met Elsbeth en mij achter EQ 7 te gaan zitten ?

Lida zei

Wat leuk die Josephine kaart op je kast en natuurlijk krijg jij quilts af! En dat EQ7 daar begin ik niet eens aan en die flying geese, liggen hier ook te wachten, dus meid maak je niet druk, komt heus wel en kruip maar met Annelies erachter en dan snap je snappertje het meteen! Succes enne... quilt ze! Groetjes
Lida

Wieke van Keulen zei

Leuk verhaal, Josephine. EQ7 ken ik niet, maar ik kan je wel leren kantbreien. Als je tenminste een keer naar Haarlem door wil rijden. En wat een prachtige kaart op je kast.

Quilt it and Dotty www.quilt-it.nl zei

Josephine, ik durf nu rustig te zeggen dat ik AL je angsten deel. Heb ook dat boek, maar snap er niks van. EQ7 al maanden in huis, maar hellup! Ooit, ooit kom ik er over heen.

GRANNY'S HOUSE zei

Ik zou die angst ook hebben, ik had hetzelfde met Jacobus, ik had nog nooit zo'n patroon gezien, maar na vallen en opstaan, brei ik ze nu bijna blindelings.
Je mandjes worden prachtig, strak weer een affo.

Groetjes
Ines

quiltlodge gerda zei

Oef, wat ben jij streng voor jezelf!
Gewoon proberen en lukt het niet, nou dan lukt het toch niet? So what? Volgende keer beter. (En anders maar niet.)En mischien, heeeel misschien zal je zien dat als je er zo instapt... het opeens allemaal lukt;-).
Succes!

Quibi zei

Nou, nou, wat jij nodig hebt is zelfvertrouwen! Kom op meis, wat maakt het nou uit dat je een boek hebt gekocht met mooie haakpatronen die je niet zelf maakt? Het is toch al een genot om in te kijken?
Je mandjesquilt vind ik helemaal super!!
En EQ7, daar moet je gewoon eens een middagje voor vastzetten en dan gewoon gaan proberen. Ik denk er al een hele tijd over maar heb de stap tot aanschaf nog niet eens gezet :) En die heb JIJ wel gedaan!
Zet 'm op!!

betty prins zei

Zeg, gekkie, laat je niet opjagen!
Die ongelofelijk mooie sjaal is volgens mij ook alleen maar te breien voor zeer ervaren breisters! Heel slim dat je dat engels vertaalde stekenboekje heb (ik heb hier een engels breipatroontje, waar ik ook niet aan durf te beginnen..)
Em wb dat pc programma, jij schaft het tenminste nog aan, ik denk alleen maar...dat is toch te ingewikkeld voor mij...
Je mandjes quilt is een snoepie, ga rustig door met quilten, af en toe een stukje, en de rest komt wel een keer....

Birdblocks zei

Laat dat duiveltje het rambam krijgen! Want ondertussen ben je dus wel lekker aan het quilten op je mandjes, dus die vordert lekker, je kunt maar 1 ding tegelijk hoor, al heb je meerdere werkjes onderhanden :-)
Elk steekje is er een en die neemt niemand je meer af.
Groetjes, Merel

Klazien zei

Ik speel regelmatig met Q6, tot nu toe nog steeds niet dat boek uit want patchdraw is nog abracadabra voor me.

Je ziet het, vanaf vandaag zijn er weer quiltkwebbels

josé zei

Dit boek door jou destijds gekocht op internet,en een andere bij de Afstap met wol voor kante sjaal. Moet ook nog steeds beginnen. Al aangemeld voor cursus bij de afstap. Maar niks meer over gehoord.

Dus je bent niet de enige die niet durft te beginnen, want uit halen is moeilijk met dit materiaal.

Maar ik wil jullie even een fijn weekend wensen met zijn allen met het uitje van Petra. Dit word weer leuk.

Vanmiddag al geprobeerd berichtje te versturen maar lukte niet. Vandaar nu nog even, jullie zitten al in het huisje. Dan lees je het maar als je terug bent.

Geniet ze Liefs José

Vlijtige Handjes zei

Af en toe moet je gewoon even iets proberen want je blijft er toch aan denken en dat kost ook tijd. Als ik iets moeilijks ga breien maak ik altijd een proeflapje met 'glad' garen daarna pas voor het eggie. Het is een prachtig patroon en zo leuk als je het door hebt. Trouwens het is ook goed om in een andere houding te werken :)géén smoesje!
Groetjes Anita

Daniëlle zei

En ik vind een sok breien al van pffff!! hihihi, je kunt het proberen maar het móet niet he! succes met EQ7, komt vast goed en quilts afkrijgen?? LOL LOL, die is goed!! Gewoon lekker verder prikken hoor!! Mooi weekend verder, liefs, Daniëlle

Anoniem zei

een bekend probleem, van een sjaal uit het boek (miralda) heb ik een nederlandse vertaling uit handwerken zonder grenzen. Dan is het niet moeilijk om te doen.
Annemieke

ireneinhetatelier zei

Ik ben ook begonnen met de sjaal uit Handwerken zonder Grenzen. Is een schatje geworden! Het telpatroon is je gids en al doende leer je de tekens heel snel. En het garen hoeft niet meteen superdepuper dun en harig te zijn... Een glad garen, zoals Anita zegt, is een hele goede start. Ik heb het boek ook en zit te kwijlen bij al die mooie patronen... komt nog!
Succes...

Irena zei

ja ik heb hetzelfde,prachtige ajour sjaal,zou ik ook zo graag willen,groetjes irena

Elsbeth zei

Workshop EQ organiseren?? Doen we zo hoor!!

Anoniem zei

Bij de Afstap in Amsterdam worden door The Dutch Knitters workshops in Estlands kant breien gegeven. Even googelen op De Afstap of op The Dutch Knitters en u wordt veel wijzer. Succes, Doesjka

Anoniem zei

Was ff geleden dat ik hier nog was!
Las over je nieuwe hondje (en opgelapte bank), zag een prachtige mandjesquilt en een nieuw boek en dan zijn er nog sores met EQ7!
Prachtige sjaal op dat boek, ik begin er ook niet meer aan, veels te veel telwerk.
Ben blijven steken bij EQ5 en gebruik het nauwelijks!

Anoniem zei

Νu Skin Galvanіc eгotic massage system works and
ωhat ingгеԁiеntѕ thеу need.


my homepage try this website about sensual massage in London