maandag 26 september 2011

jaloers...Ik ken iemand, laat ik haar voor het gemak even Elsbeth W noemen, die, in mijn ogen; weloverwogen stofaankopen doet, een plan meteen tot uitvoering brengt, en een geweldige fantasie bezit. Zij zal dit nu allemaal gaan ontkennen in een reaktie hieronder, maar ik heb het toch maar lekker gezegd! Ik kan daar soms best jaloers op zijn. Bij mij kan een idee gerust 2 maanden rondhangen in mijn hoofd, voordat ik daadwerkelijk mijn rolmes in de stof durf te zetten. Gisteren had ik alle tijd van de wereld om eens een koe bij de horens te vatten! Ik was al vroeg op, wat mij niet vaak overkomt, maar sinds ik eindelijk nieuwe matrassen heb aangeschaft, steeds vaker! En echt uitgeslapen he? Heerlijk! Maar laat ik niet afdwalen. Ik zat al vroeg aan de koffie, vastbesloten om aan het eind van de dag eens flink opgeschoten te zijn. Om één uur zat ik er nog, met het zoveelste kopje koffie, besluiteloos. Rond drie uur stond ik op, vastberaden en zette de Featherweight klaar. De eerste twee lapjes zette ik aan elkaar, en ik legde de volgende lapjes onder het voetje. De Featherweight zei "klungk". Ik heb er nog niet veel op genaaid, maar "klungk" was nieuw voor mij. Muurvast zat het ding! Schroevendraaiers er bij gepakt, en alles wat er uit zag als een schroef opengedraaid. Bijna twee uur heb ik zitten sleutelen, en jawel, ik heb het probleem gevonden. Het spoelhuis loopt vast tegen het voetplaatje! Ooit had ik drie van deze machientjes, maar twee heb ik er verkocht. Een daarvan aan dezelfde Elsbeth W, die er ondertussen lustig op losnaait, ik wil dat ook!! Dus terwijl een vervelend stemmetje in mijn hoofd zei; "pak toch de Bernina" en een nog vervelender stemmetje antwoordde; "nee, want dan moet ik het 1/4 inch voetje zoeken", heb ik de rest van mijn middag verprutst aan gesleutel. Overigens zonder resultaat, de Featherweight zegt nog altijd "klungk".  Ergo, het resultaat van een vrije zondag: twee aan elkaar genaaide driehoekjes! Waar gaat het toch fout? Waarom ben ik toch zo besluiteloos?? Waarom bijvoorbeeld, heb ik nog steeds niets met EQ7 gedaan??? Ik heb daar notabene een Windows laptop voor aangeschaft! Ik weet het denk ik wel, het is een soort faalangst. Want stel, ik begrijp helemaal niets van EQ7, dan heb ik toch veel geld weggegooid. En stel, ik begin lustig stofjes te snijden en kom er dan achter dat ik een verkeerde stofkeuze heb gedaan? Oeioeioei!! Treurig he? Affijn, dit zijn de gedachten die mij deze ochtend bezig houden. Straks ga ik naar Elsbeth, kijken of ik het truckje van haar kan afkijken....

8 opmerkingen:

Elsbeth zei

Featherweightje kopen...??? Ohh, gemeen hè...

Else zei

Oh Fien toch, ik zie je helemaal zitten! (lol) Hopelijk was er koffie bij E en als "het" besmettelijk is hebben jullie ook vast wat gedaan, ja gelachen en nog meer gelachen en oeps is het al weer zo laat lappies maar weer in de T en op naar t Darp. Fijne avond, knuffel Else

Annelies zei

En, veel gedaan bij Elsbeth ?

martine zei

Heb je de verkeerde verkocht?

@nke zei

En hoe is het nu met de Featherweight? Ligt hij al uit het raam:)) ?
Wij hebben ook genoten van de quilts van Willyne. Inspiratie te over.
Begin gewoon aan een werkje te snijden. Mocht het helemaal verkeerd uitpakken heb je weer een excuus om nieuwe lapjes aan te schaffen.......maar je hebt het niet van mij, OK?

Lida zei

Oh wat vervelend, niet die besluiteloosheid, maar je getob met dat prachtige machientje! Ik hoop dat het probleem snel opgelost is en je toch kan verder gaan, nu je eindelijk de eerste stapjes hebt gezet!
Groetjes
Lida

GRANNY'S HOUSE zei

Hihihihi, dat heb ik nu ook regelmatig, geeft niets, op een gegeven moment komt er toch wat moois uit voort.

Groetjes
Ines

marcella zei

o jee, noem het maar besluiteloos om bij de eerste klungk onmiddellijk te gaan schroeven in het ding :) Een beetje tobben doen we allemaal wel, laten we maar aannemen dat die Elsbeth W van jou ook haar eigen tobberijtjes en besluiteloosheden wel zal hebben. Of moet ik me net als jij zorgen gaan maken en met gepaste jaloerse blik naar de Elsbeth's in mijn omgeving gaan loeren?