woensdag 25 april 2012

Ffffcooby

Scooby wil even een probleempje delen. Het probleem is haar naam, Scooby... met een S dus. Zo gemeen!! Want kijk;
ze mist twee voortanden.... Of, zoals Scooby het zou zeggen, "ik mif twee foortanden". Godzijdank maken honden kennis met elkaar, door aan elkaars achterwerk te snuffelen. Stel je voor dat ze zich bij naam voorstelden; "hallo, ik ben Fffcooby", ze zou nooit voor vol aangezien worden....

Afgelopen maandag, was een speciale dag voor Scooby. Zij mocht mee in de auto, de anderen bleven thuis. We gingen helemaal naar Emmeloord, naar haar moeder! Een wandeling, georganiseerd door haar vorige baasje en diens Turkse vriend. Zelf namen zij een zus van Scooby mee, en een andere hond waar Scooby mee opgroeide. Wát een feest! Nou weet ik niet of honden elkaar nog herkennen als ze in een nieuw gezin wonen met nieuwe luchtjes, maar ik zou toch zweren van wel. Ooooh wat had ze het druk met haar zus en de andere hond. En haar Turkse baasje, Scooby was zijn lieveling, werd als een dolle begroet! Ze was gewoon helemaal blij! Tijdens de wandeling sprong haar moeder in een sloot om achter een waterhoentje aan te gaan. En hup, Scooby sprong er ook in! Ze kan zwemmen!! De hele middag was één groot feest;Links, haar moeder, rechts haar zus Shy.
Op de terugweg stuitten we helaas op een probleem met de Ketelbrug;
Best gezellig hoor, zo'n beetje op de vangrail zitten te kletsen met mede-filezitters, maar na 3 kwartier wachten, hebben we de vluchtstrook gebruikt om terug te rijden. Via een oprit gingen we er af, en beneden stond keurig politie ed die ons zelfs voorrang gaven! Met een omweg hebben we de NO-polder verlaten. Wat heel leuk was, ik reed langs Schokland!! Nog nooit gezien!!! Tjemig, je zou toch op dat eiland in de Zuiderzee geboren zijn, en daar je hele leven slijten, ik moet er niet aan denken! Nu rest er slechts een puist in de polder, met een clustertje houten huizen en een kerk..... Maar wel heel leuk om te zien!

7 opmerkingen:

Ageeth Dorsman zei

Och, arme Scooby, maar honden kunnen
ook goed eten zonder voortandjes, dat
blijft toch het belangrijkst. En ook,
dat je zonder voortanden zo'n enorme
pret kunt hebben met je moeder en zus.
Ze lijkt trouwens helemaal niet op
haar moeder...
Groetjes van Ageeth

Guusje, zei

Leuk dat je naar Emmeloord bent geweest en de NO polder daar woonden mijn grootouders en is mijn mam opgegroeid. Ben er al bijna 6 jaar niet geweest je brengt met op het idee om er weer eens heen te gaan weer even genieten en herinneringen ophalen door de verhalen die mijn mam en opa en oma vertelden over de tijd daar. Die Scooby twee tanden missen maar gelukkig kan ze wel eten anders.

Lida zei

Wat enig deze familie reünie van honden! Dat was echt genieten, hier worden alle honden even geweerd, Madame is loops! Fijn dat je er toch snel afkon en dat je haar even uit de auto kon laten! Groetjes
Lida

Vero zei

leuke blog heb je :)

aniet67.blogspot.com zei

Wat een leuk verhaal over Scooby en maar goed dat hondjes niet kunnen praten, hahaha! Anders had ze ook weer moeite haar baasjes naam uit te spreken Jofefien ;-)
Wat coulant van de politie dat jullie terugmochten over de vluchtstrook... weer een staaltje van hoe het ook kan.

groetjes,
Anita

Simone zei

Leuk dat je in Emmeloord was! Daar ben ik geboren en getogen!

Ineke zei

Ach die Scooby toch, zonder de voortanden. Groetjes