donderdag 15 augustus 2013

Voorstel / Proposal....

Er moet mij even iets van het hart! Ik heb dus de afgelopen twee weken gewerkt bij den Haan & Wagenmakers, om de vakantie-periode te overbruggen, en er is mij wederom iets opgevallen... Een, ik mag wel zeggen, nijpend probleem, waar wij als verstokte quilters allemaal mee kampen; de berg on-afgemaakte projecten! Ja, dat is schrikken he? Maar ik ga het beestje eens gewoon bij de naam noemen!! Hoe vaak ik in de winkel niet te horen krijg, "ik koop geen nieuwe lapjes, eerst eens een ander project afmaken"... Gewoonlijk denk ik dan, je bent zeker nog niet zo lang aan het quilten, want je kampt nog met schuldgevoel? Dat gaat vanzelf over, zodra je dat stukje decorum durft te verliezen, en dat weten wij quilters met kasten vol projecten... Nu heb ik eens zitten prakkezeren over een oplossing, en warempel ging er mij een licht op! We kennen allemaal de term "verjaring", als het om moordzaken gaat? Wat nou, als we projecten die ouder zijn dan 5 jaar niet meer mee tellen? Die zijn verjaard, ik zal maar zeggen, cold cases! Wég met al die termen zoals UFO (unfinished object) en WIA (wil ik afmaken). Ik zou graag met jullie afspreken, dat we al die "cold cases" symbolisch ten grave dragen en letterlijk aan het zicht onttrekken! Het zal wonderen doen voor onze gemoedstoestand, let op mijn woorden!! Ik stel voor, ga op zoek naar een plek in je huis, waar je zelden komt, zoals spouwmuren, kruipruimtes en kastjes met schoonmaakmiddelen. Prop daar zoveel projecten in als mogelijk, brand een kaarsje en roep heel hard "Klaar"!! Wat zal er een gewicht van onze schouders vallen!! Mijn lappenkamertje is eigenlijk één hele grote Cold Case, en na een bezoek van de loodgieter, ivm electra voor de nieuwe badkamer, denk ik eraan om de deur gewoon dicht te laten metselen:

Één kastje met fat quarters en halve meters is zo omgelazerd dat bijna alles op een berg op de grond ligt. En hier hebben we het dan over projecten die nog niet eens gestart zijn... Ik zeg; afscheid nemen, dicht metselen en Move on!!

I've got something on my liver, that i need to share with you all... I have been working at den Haan & Wagenmakers the last two weeks, and again i was struck by how many of the customers came in to stroke the fabrics and then uttered the words "i'm not buying new fabrics until i finish a project"... Normally i would think to myself, "you obviously just started quilting, or otherwise you would have lost that piece of decorum (guilt) a long time ago..." We, the hardcore quilters, all have tons of unfinished projects, right? But, i have spent the last couple of days thinking, and i have come up with a perfect solution!! We all know the term "Cold Case" in homocide. Now, what if we would call all projects older then 5 years cold cases?? I would like to propose, that we say goodbye to all those projects. This will drastically reduce the number of UFO'S and lift a ton off our shoulders! Now listen, this is what you do; go and find places in your home where you rarely find yourself, like crawlspaces, in between walls, or cupboards with detergents. Cram in as many projects as you can find, close it up with a lock or bricks, light a candle and yell 'DONE"! I assure you, you will feel delighted afterwards!!
My sewingroom is one big cold case, especially after the plumber went in, in order to get electricity for my new bathroom... He managed to tilt a cabinet, filled with fat quarters and half yards, and its almost full contains are now on a pile on the floor... These are projects that i haven't even started yet! I say; have one last look, say farewell, and have the same plumber close the door with bricks... Move on!!

37 opmerkingen:

simone zei

Ik snap het: jij wilt de archeologen van de toekomst iets geven!

Handige Handjes zei

Haha, mooie oplossing hoor....Maar...ik kan nog helemaal geen afscheid nemen van mijn cold-cases. Dus ik koester ze, leg ze netjes in de kast...en op een dag zal ook de allerlaatste cold-case opgelost worden.

Anoniem zei

Prima idee. Ik wist wel dat je voor ons een keer een oplossing zou bedenken. Metselen, dat doe ik maar niet, geeft zo´n rotzooi op de vloerbedekking.
Maar voor de rest. Ok een aantal ufo´s zijn verleden tijd.
En komen misschien over 10 jaar of zo weer tevoorschijn. Zie je op tv ook vaak, dat dan een oude zaak weer opgelost moet worden.
groetjes, MARJO

Anoniem zei

OOOOOHHHHH,wat een dramatisch besluit!!! Dat kan ik niet hoor-ik geniet van mijn Ufo's en koester mijn projecten waar ik mee bezig ben---zuuuuuuucht.
Als je wat kwijt wilt-hier is het een opvanghuis voor alle dingen die mensen kwijt willen.Net ook een mooi lampetstel gehad.
Gewoon doorgaan en geen fratsen!mopper mopper mopper(lol)
gezellige dag en succes met het opruimen.
groetjes,Truus uit Drenthe
(mailadres bekend bij jou,mocht je je hart willen uitstorten)

Sis Voorn zei

Haha...
Graag help ik je wel met opruimen, voordat
je alles dichtmetselt ; )
Zit al te kwijlen als ik al die mooie lapjes zie !!!
En die kast is toch een leuk werkproject in de winter voor manlief ;)
Moet de Landi even aan de kant....

quilting Jeannet zei

Zal ik je dan mijn adres maar even geven Josephine? Dat ruimt ook lekker op hoor!offe....ruilen tegen een weekendje Wilgenhoek?

katrien zei

Oeioei,dan moeten er véél aan de kant bij mij hoor,maar ik geef ze niet op hoor.

marianne zei

Ufo`s weg stoppen...kom nou,veel te leuk om naar verjaarde stofjes te kijken.....of heb je soms hele leuke nieuwe stofjes gezien tijdens de laatste 2 weken.LOL

quiltlodge gerda zei

Neeeeeeeeeeee! Niks ervan! Wegmetselen zeg je? Ik weet zeker dat ik binnen een week met een hamer, koevoet en wat me maar voor handen komt die muur te lijf ga ...
Maar lief dat je over een oplossing voor ons hebt willen nadenken hoor, alleen voor mij gaat hij niet werken; zeker weten!

neeftje zei

Wacht even met metselen, misschien is een ruilbeurs voor uffo's een beter idee?
Ik doe trouwens niet heel erg aan uffo's , projecten die het echt niet worden verbouw ik tot kadootjes of de stof gaat in de verzameling en de rest in het grijs archief. Ook doneer ik wel eens wat blokjes voor het goede doel.

Lida zei

Geweldig, ja zouden we kunnen doen, maar nee ik doe niet mee, ik ben gewoon begonnen met twee afmaken en maar één nieuwe opstarten en het maakt niet uit, groot of klein, ik krijg zo steeds minder oudjes die naar mij roepen en ook een hele bende gave quilts, maar het allerleukste is die overbodige lapjesmassa weggeven aan iemand die minder heeft en ze goed kan gebruiken en dat geeft een veel fijner gevoel!
Groetjes
Lida

Diana zei

Tja, ik snap ook niet dat er mensen zijn die het voor elkaar krijgen om een quiltwinkel binnen te lopen en dan geen stofjes te kopen omdat de kast vol zit. Eerlijk gezegd zit mijn kast ook vol maar ik denk dat ik eerder een grotere kast koop dan stop met nieuwe lapjes te kopen.

Over UFO's zeur ik tegenwoordig niet meer. Ik heb ook wel eens zo'n quiltdipje gehad, helemaal geen inspiratie meer voor een project en ook geen idee wat voor kleuren te kiezen voor een nieuw. Heerlijk dan zo'n UFO erbij te nemen zodat je gewoon verder kunt. Ik merkte op een gegeven moment dat ik zelfs bang was geen UFO's meer te hebben dus nog minder problemen had om aan een nieuwe te beginnen. Heerlijk die UFO's...
Verbouwen ben ik na 5 jaar even beu dus muurtjes metselen zal niet gebeuren.

Anoniem zei

Nee hoor gewoon een project onder handen nemen, dus 1 borduurtje 1 quiltje en dan blijft het ook rustig in je hoofd.

gr Sonja.

Miranda zei

Heerlijk om al die reacties zo eens te lezen. Ik kan me voor stellen dat jij, die zo dicht zit bij het vuur(lees lapjes) snel in de verleiding komt om allerlei mooie lapjes mee te nemen of projecten te maken.
Misschien gewoon eens meedoen met de buuf met der doll/cat quiltjes of zo'n vuurkorf in de tuin, al vind ik dat zo rigoreus!!!
Of gewoon projecten ruilen, iets waar de een totaal op uitgekeken is ruilen voor een ander project die jij leuk vindt! Jaaaa, da's de oplossing en eenmaal klaar mag die weer terug naar de eerste eigenaar. Zo heb je weer eens wat nieuws in handen, maar wordt je werkstuk toch af gemaakt! Gat in de markt zeg ik...

betty prins zei

Hier ook nogal wat 'dingen' in het verleden gestart en nooit afgemaakt!! Een ruilbeurs vind ik wel een goed idee, zelf heb ik het al lang opgegeven om die dingen af te maken, het stoort mij verder trouwens ook niet meer dat ze achter in de kast/mand liggen te verstoffen!!

Unknown zei

Was nou eerder met dit idee gekomen, dan had ik al mijn niet afgemaakte projecten onder onze nieuwe appartementen laten inmetselen :)

Nu leg ik ze denk daar maar op zolder, komt ook nooit geen mens :(
Dank voor je goede idee.

Liefs Hermien
"Erve Lubberdink"

Ineke zei

Hahaha, grapjurk, leuk bedacht zeg!!! Wel een super idee, zo gaan we met z'n allen weer lappies kopen.
Fijne avond

GRANNY'S HOUSE zei

Heerlijk!!!!!!!!!!!! Alleen is mijn berg nog te overzien, maar daar kan zomaar ineens een einde aan komen als ik nog meer ga doen en dat zit er natuurlijk dik in, gelukkig ga ik volgend jaar verhuizen en dar verdwijnt er zowiezo heel veel in dozen, zeg nou zelf, dat moet toch wel goedkomen zo ;-)

Groetjes
Ines

ella zei

niet doen hoor, al die heerlijk stofjes die nog wachten op een passend project, zooooooooo zonde.

Saskia Smit zei

Dillema: is een top die af is, maar nog geen sandwich, laat staan in de ring zit nu een UFO of een top-AFFO?
En komt die QIW(quilt in wording) die wel half doorgeprikt is nu wel of niet in aanmerking voor je coldcase ruimte?
Mmmm..ik ga er nog een paar nachtjes over slapen voordat ik een metselaar in ga huren.

Bernadette van gils zei

ben ik blij dat ik nog geen cold cases heb van 5 jaar of ouder, want quilt nog geen 2 jaar.
zou mijn UFO's niet willen en kunnen verstoppen, ben er te zeer aan gehecht
groetjes
Bernadette

Anoniem zei

Ik zit ook heel hebberig naar die mooie lapjes van jou op de grond te kijken. Nee, ik ben een beginner en ik heb nog nergens last van. En dat wat ik heb, aai ik en ik werk alles af. Ook al ben ik met een paar dingen bezig. Leuk al die reacties te lezen. Groetjes Wilma

Birdblocks zei

Bril-jant! Maar moet ik daarvoor 5 hele jaren wachten ;-)
Nee, van de meeste van mijn WIp-jes kan ik nog geen afscheid nemen hoor, maar er zijn er inderdaad wel bij, die beter als spouwmuurisolatie verder kunnen gaan, LOL
Groetjes, Merel

mieke zei

Haha, leuk idee.
Maar als jij van al die cold-cases af wil, wil ik je mijn adres wel geven. Ik zal je matsen en de verzendkosten betalen !
Succes met je beslissing, ik hoor het wel.
gr Mieke

Anoniem zei

Prima idee, hoewel je kan ze ook als vondeling ergens neerleggen, zodat je weet dat het een goed "ḧuis"heeft.
Groet Ellen W

Tamara zei

Haha de reacties op je opruimverhaal zijn geweldig. Ik hou het graag rustig in mijn hoofd en maak alles af waar ik mee bezig ben. Ik heb wel veel Wim'men en dat maakt het al druk genoeg in dit koppie. Dus die schrijf ik op zodat dat ook weer een cold case wordt. hihi.

Liefs Tamara

Jitske Quiltpoes zei

oh wat een goed idee, maar het schuldgevoel zal niet verdwijnen ben ik bang , want dan ga je denken oh wat zielig alles achter de muren gestopt kan ik het nooit meer zien
groetjes jitske

Nanske zei

Grappig te lezen...:-)
Maar ach, het eet geen geld en als je nadien es aan iets verder werkt komen de herinneringen van die lapjes of van die tijd dat je daaraan begon zo terug...vind ik ook wel leuk!
Niet te vergeten dat bepaalde lapjes uitverkocht raken en soms best een echte waarde kunnen hebben.
Dus neen, ik zou dit toch niet kunnen...
M'n hart zou bloeden ;-)
hahahaha...jajaja, echt verlsaafd zekers?
Of laat ons zeggen een hamsterke ;-)
Toedoeloe,nanske

Anoniem zei

Een heel goed oplossing is : geef alles aan het Goede doel, b.v. VERDANDA.
Ik heb dat gedaan, ook veel stofjes weg gegeven. Wat een opluchting !!!!

Groet, Jacqueline.

Carin zei

Hihihi... moest bijna een droge broek aan trekken, zo was ik aan het lachen tijdens het lezen van dit bericht.
Dicht metselen ... hoe kom je er op !
Ik zou alles lekker terug in de kast leggen en dan heb je een mooie kleurrijke muur versiering ;-)
Cold cases heb ik ook wel, maar toch liggen ze in het zicht ... gewoon af en toe over die lapjes aaien en ik ben weer gerust en mogen ze blijven liggen. ik krijg er geen nachtmerries van en heb er ook geen probleem mee dat er cold cases zijn. Ik ben een quilster zonder schuldgevoel hahaha ....

antique quilter zei

great post just made me smile
sorry about the fabric all over the floor but it must have been fun looking at them all again.
I have done exactly what your saying recently I gave away all the ufo's I am not going to finish , it felt wonderful! now I am thinking of doing the same with projects I cut the fabric for not even started.
Kathie

Evy en Petra zei

Meisje wat ben jij eindeloos goed voor mijn humeur, dank je wel!

Enne ... wat denk je van een metsel-feestje? Als jij de lapjes meebrengt zorg ik voor de rode wijn LOL

Groetjes,
Evy

MarianneD zei

Meid,wat een goed idee!
Lijkt me heerlijk..geen schuldgevoel meer,een opgeruimd huis en hoofd...wanneer beginnen we?

Jane in Cumbria zei

Voordat je alles dichtmetselt, wil ik ze wel even komen ophalen....;o)))

susana zei

Misschien een weg-gevertje starten?
Of ruilen?
groetjes Susi

Bed, breakfast en quilts zei

jammer dat je kast is omgevallen, elluk nadeel hep se voordeel; we kunnen nu zien wat een fantastische kast dat is voor een goede lapjesverzamelaar!
succes met inruimen!

artisoo zei

grote collecties