woensdag 7 augustus 2013

Stof verven met Josephine....

Zo, vandaag eens een leerzaam blogje! Zoals velen van jullie al lang weten, kun je stof een tintje donkerder maken met koffie of thee. Maar wat dachten jullie van rode wijn?
Zelf kies ik graag voor een lekkere Merlot, zoals de Undurraga van Albert Heijn. Nu hoor ik jullie denken, hoe gaat dat dan in zijn werk? Nou, let op; Zet je naaimachine aan en zorg dat de tafel onoverzichtelijk vol ligt met projecten (dit is een cruciaal onderdeel van het stof verven!). Loop naar de keuken, en verwen jezelf met het laatste restje uit een fles. Restje, geen vol glas, laten we rustig beginnen! Zet het glas op tafel, tussen de projecten. Ikzelf had voor deze projecten gekozen;
De drie-inch-ninepatches, en
een bak vol 1 1/2 inch stroken voor een Log Cabin.
Ik heb ondervonden, dat je het beste resultaat krijgt met projecten, waar je al aardig wat uurtjes in gestoken hebt. Het snijden van die stroken voor een Log Cabin heeft me aardig wat tijd gekost. Echter, het snijden van al die kleine vierkantjes én het in elkaar zetten van de ninepatches, kostte me toch beduidend meer tijd!!
Oke, als alles op z'n plek ligt en staat, gaan we aan de slag!!
Trek de stoel bij de naaimachine naar achteren, en struikel over iets, in mijn geval een hond. Natuurlijk voldoet een berg lappen of een prullenmand ook prima! Tijdens deze struikelpartij val je, vanzelfsprekend, richting de tafel, en mikt in een soepele beweging je glas wijn omver. Laat de wijn maar gerust even zijn werk doen, terwijl je vloekend richting keuken stormt. Aldaar pak je eerst de verkeerde dweil (niet nat genoeg), dus je moet nog een keer naar de keuken. Je probeert het nog eens met een natte dweil, maar ook dat werkt niet. En nu komt het er op aan; je neemt de hele zooi (ook die nieuwe gympen die nog tussen de projecten stonden!) mee naar de keuken en spoelt, spoelt, spoelt. Dit stopt het verf-proces. Mocht het resultaat je nog niet bevallen, schroom dan niet een nieuwe fles open te trekken en het proces te herhalen. O, ik vergat nog te melden, je mag één slokje uit het eerste glas drinken, één slokje!!!
Ik was zelf erg verrast over het resultaat, een mooie rood/blauwe waas, zeer duidelijk aanwezig! Ik heb het dus bij één glas gelaten. Dit is het resultaat:
Prachtig he?

26 opmerkingen:

Bernadette van Gils zei

Prachtig??
Zoals je het omschrijft lijkt het me vreselijk, alle lapjes onder de rode wijn maar de oplossing was geweest er een glas witte overheen te gooien, tenminste ik heb horen vertellen dat dat moet helpen
hoop voor je dat de vlekken er nog uit gaan
groetjes
Bernadette

Jossie zei

Mooi resultaat! Quilt afmaken en je hebt er een met een verhaal :-)

elsbeth zei

De wijn is in de aanbieding, dus...

Annelies zei

Oooo, wat erg !

MarianneD zei

Oei,dat is even slikken...maar jij laat je niet kennen en weet er vast weer een draai aan te geven...sterkte meid!

Marina. zei

Kijk, dit komt nou in aanmerking voor het Guiness Book of PECH records! Maar ik vind het ook wel heel erg zielig! Was het nou nog een vol glas geweest!!
Sterkte er mee!
Marina.

Anoniem zei

Neem er nog maar eentje op de goede afloop.!!!!

Gr Sonja.

Anoniem zei

Wat een ramp!!!!! Ik voel met je mee. En wat kun je het nog met veel humor vertellen.

leonie zei

voortaan even afblussen met witte wijn...wel balen, zeg!!

conny's quilts zei

Het geeft je projecten meteen wel een mooi patina, een prachtig oud en doorleefd effect.....
Je hebt er een hilarisch stukje van gemaakt, ondanks dat je waarschijnlijk vreselijk zit te balen. Op naar de drogist voor een wijnvlekkenduivel (helpt echt heel goed om die vlekken er uit te krijgen, je zult wel heel wat flesjes nodig hebben)

Cisca zei

Prachtverhaal, maar wat een pech, zeg! Ik hoop, dat één van de tips je gaat helpen, succes!

Groetjes, Cisca

Marja zei

Nix meer aan doen, en een glas nemen op de 'goede' afloop:)

Groet,
Marja

Sis Voorn zei

Om te gillen !!!
Heel erg wat er met je lapjes is gebeurt.... Maar je verhaal was prachtig !

Ritainquiltland zei

Ik dacht eerst dat je het meende. Je hebt het echt leuk beschreven, maar wat balen!

Tamara zei

Nu de hele lap in de jonge jenever en rode wijn verdwijnt als sneeuw voor de zon. Wat een prachtig verhaal. Ik lig in een deuk waarop je het brengt. xxxx tamara

Gert zei

He, dank voor deze handige tutorial! ;-) Ik zal het onthouden...

Debby zei

Wat heb jij toch handige tips! ( ik lig in een deuk!)

Groetjes Debby

Miranda zei

Volgens mij wederom een nieuwe rage in quiltland...ook mij lijkt het resultaat helemaal niet gek! Recepten vanuit de keuken zijn ook vaak zo tot stand gekomen Josefien.
Let op, dit wordt de nieuwste rage!!! Ik ga het zeker ook eens proberen hoor, met wijn die oud staat te worden...

MARJO zei

Ha die Joos, dat was weer een geweldig verhaal. Ik zie helemaal voor me hoe het gebeurde. Je beschrijft het weer prima. Kan zo in je memoires (LOL)
Je had er ook nog zout over kunnen strooien. Dat schijnt ook te helpen.
Heb je de lapjes nu gewassen met een vlekverwijderaar? Of ga je zo koesteren?
Ik hoor het graag.
Zijn de gympen mooi uit de strijd gekomen?
groetjes, MARJO

Birgitte aka Bietje zei

Heerlijk verhaal, ik voel met meteen wat minder onhandig. Want een glas op een pootje schijnt bij mij ook niet lang rechtop te staan.
Bij rode wijn heb ik dan altijd zout klaar staan, werkt goed hoor. Flink zout op de plek strooien, ik bedoel ook een dikke laag. En die zuigt de wijn op. Mooi gezicht en je textiel wordt schoon.

Anoniem zei

Zoiets overkomt mij nou noooooiiiit!Want ik zet uit voorzorg alles wat vlekken veroorzaakt kilometers van mijn lapjes af!
Heb je het zo gelaten,of heb je het eruit gehaald met 1 van de tips?
Is je humeur intussen weer op peil?
gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Lida zei

Geweldig, je lijkt wel erg op mij moet ik zeggen! Alleen klapte er hier een hele fles uit de wijnkast op DP zijn tenen (nu twee gebroken exemplaren!) kwakte ik eerst een van mijn nieuwe witte wijnglazen omver in de keuken, gelukkig alleen glas en daarna een glas rode wijn over mijn mooiste tafelkleed, denk je dat als ik daar strippen van maak ik ook zo'n gaaf resultaat kan krijgen of zal ik de hele bende toch maar in de bleek gooien?
Nu begin maar eens met alles in simpel koud water met zout te gooien en je zult zien dat geeft het beste resultaat!
Groetjes
Lida

Nanda zei

Wat een vezellig blog. Komzeker vaker kijken, hij staat nu bij mij fVorieten.

Kitty Seebregts zei

Hallo Josephine. ik had al gereageerd maar zie mijn reactie niet verschijnen. Du nogmaals: wat een geweldig spannend verhaal gisteren!

Pauline zei

Hartelijk dank voor deze duidelijke, beeldende tutorial!

Co HOllaar zei

Wat een leuke manier van verven wordt er zo bedacht, je bent nooit te oud om te leren. Ga toch wel op de normale manier aan de slag. Co Hollaar