zondag 4 augustus 2013

Het leven een feest van verandering en vernieuwing!

Hebben jullie dat ook wel eens, dat je ineens ontzettend geraakt kunt worden door een liedje? Vanmiddag had ik dat met "Het regent zonnestralen" van Acda & de Munnik. Toch niet nieuw, maar dan ineens zo van toepassing, dat ik er kippenvel van kreeg. Zinnen als; "van al zijn jongensdromen, was alleen het oud-worden behaald" of "hij heeft eindelijk de wind weer in zijn kop"? Dit liedje hoorde ik vanmiddag op de radio, terwijl ik onderweg was naar de plaatselijke hei met mijn drie honden en twee honden van een vriendin. Strakblauwe lucht, heerlijke temperatuur, een heerlijke avond achter de rug, en mijmerend over de tekst... Jongensdromen? Oud worden?? De wind in je kop? Wauw, zo voel ik me ook! Ik ga mijn leven veranderen, want ik ga mijn meisjesdroom wél vervullen; archeologie! En wat krijg ik daar een energie van, de wind weer in mijn kop!! Koppel dat aan een fantastische zomer, met oude vrienden, nieuwe vrienden, leuke uitjes en terrasjes en wijntjes bij kampvuurtjes....
Deze foto nam ik laatst van mezelf, voor Facebook, en kijk nou toch, het regent zonnestralen!

Deze week heb ik gewerkt, bij den Haan & Wagenmakers dus, en volgende week ook. Ook gaat volgende week (morgen) de sloophamer door mijn badkamer. Er speelt al jaren een afvoerprobleem, en het is tijd voor drastische maatregelen! Ik heb de beslissing jaren voor me uitgeduwd, van verstopping tot verstopping. Vorige winter heb ik de riolering in de achtertuin laten vernieuwen. Daarmee zijn de problemen met het toilet beneden, verleden tijd! Echter, de badkamer... Douchen, terwijl je angstvallig het waterniveau in de douchebak in de gaten houdt... Heb ik tijd om mijn haar te wassen? Nu is het KLAAR! De kogel is door de kerk, de douchebak verdwijnt, het bad verdwijnt, de lelijke gebarsten plavuizen verdwijnen!! En waar een vloer wordt weggehakt om het probleem op te sporen, zullen de wanden ook moeten wijken, het is niet anders. En wat ben ik blij, dat ik de beslissing genomen heb.  Eerder deze zomer heb ik de 16-jaar-oude-en-drie-honden-vloerbedekking in de hal en op de trap vervangen. Je kunt je heel lang ergeren aan vlekken, of aan traptreden waar Scooby ooit, in haar jeugd, stukken van de vloerbedekking geknaagd heeft. Je houdt jezelf voor dat het nog best kan, met een sopje enzo... Maar wat doet knopen doorhakken een mens goed! Het idee dat dit oude huis straks weer tip-top is, nog voor mijn nieuwe leven begint, is een hele zorg minder! Vernieuwing, verandering, de wind weer in mijn kop!!

Overigens zal ik gewoon bij den Haan & Wagenmakers blijven werken hoor! Ik heb colleges bij de Oudemanhuispoort, en dat is heeeel dicht bij de winkel, ideaal!


12 opmerkingen:

Martine zei

helemaal mee eens. Vernieuwing en verandering op z'n tijd is goed voor een mens.
We fijn dat ik je af en toe nog zie bij de H&W.

Ineke Hulzebos zei

Helemaal mee eens, vernieuwing en verandering is helemaal goed voor een flinke boost! En wat heerlijk dat je zo'n energie ervan krijgt!
Succes met alles en neem af en toe de tijd voor een terrasje of een gezellige bijeenkomst van vrienden, erg belangrijk!

Berna zei

Dat klinkt allemaal heel goed zo'n nieuw leven.
Veel succes met verbouwen, studie en vooral genieten!

Anoniem zei

WAUW!!!! Van de foto kreeg ik kippevel!
En ja,dat van de liedjes die ineens herkenning/slikgevoel geven,ook heel herkenbaar.
Zal ik dan ook de kogel door de badkamer gooien en zo flink zijn als jij en me niet meer ergeren aan die rare douchebaktegels waarvan de voegen zelfs met 30gr niet opdrogen? zuuucht...
Sterkte met je verbouwing en de studie komt al steeds dichterbij!
gezellige avond levensgenieter.
groetjes,Truus uit Drenthe

Anoniem zei

Wat een goede en zonnige beslissingen meid! Ga ervoor! Ik wens je heel veel succes. groetjes Wilma

Sis Voorn zei

Veel plezier met je dromen die uitkomen ;)

Marja zei

Wat een prachtige foto!!
En een mooi verhaal.

Groet,
Marja

GRANNY'S HOUSE zei

En met jou instelling blijft het zonnestralen regenen.

Groetjes
Ines

Francis Gortmaker zei

Je hebt helemaal gelijk! Iets opknappen, verbouwen of herstellen is vaak een financiele aderlating, maar als het klaar is vraag je je af waarom je het niet eerder hebt laten doen.
Je bent straks helemaal klaar voor het eerste studiejaar!
Succes met alles!

Nardy Beltman zei

Wauw wat goed dat je een studie oppakt, die je altijd al had gewild! Dat geeft zeker energie. En een nieuwe badkamer is straks genieten. Succes met alles! Groetjes Nardy

Elle zei

Geweldige foto die volgens mij precies weergeeft hoe jij je voelt; stralend. Heerlijk om te lezen hoe de energie er af spat bij je.
Groetjes Elle

josé zei

Geniet van alle veranderingen. En laat de zonnestralen maar lekker over alles heen stralen en een goed studie jaar.