maandag 15 juli 2013

veel tekst....

Laat ik weer eens wat schrijven... Het leven gaat in een flits voorbij, voor je het weet ben je drie, vier weken verder! Laat ik beginnen met te zeggen, dat ik al weken niets noemenswaardigs met lapjes heb gedaan! Ik ging, na een dagje werken bij den Haan & Wagenmakers namelijk even naar boekhandel Athenaeum, om te kijken of ze de boekenlijst voor archeologie al hadden. Die hadden ze nog niet, maar desalniettemin stond ik binnen 5 minuten met minstens 3 kilo boeken op mijn arm... Wat een onwijs geweldige winkel is dat toch! Ik zit dus vooral veel te lezen. Daarbij kreeg ik van Mea uit Baarn, ook nog dit boek, zo lief!!:
En deze kocht ik:
Ook waren er weer uitjes.
Zo kwam, en ging, de Ladies Day van de Landrover-club.  's Ochtends verzamelen bij een Landrover dealer in de buurt van Arnhem, kopje koffie, op de foto met je "team" en van start met een bolletje-pijltje-route... Ons "team", hoe geniaal we ook mogen zijn op andere, niet Landrover-gerelateerde vlakken, nam bij bij de uitgang van de parkeerplaats al de verkeerde afslag. Toch enigszins ongerust, dat we het off-roaden zouden missen, vochten we ons een weg terug op de route! Zo tegen het eind van de middag begon het ons te dagen dat onze verwachtingen misschien iets te hoog gegrepen waren... Zo laat al, en dan nog off-roaden? Al die ladies die hopeloos vast komen te staan op boomstronken, dat circus krijg je nooit meer voor sluitingstijd uit het terrein...?
 En zal ik dan nu verklappen wat het klapstuk was? Waar minstens 50 Landrovers met opgewonden ladies naar op weg waren?? Hou je vast... De ene helft mocht een workshop-houten-hart-beschilderen doen, en de andere helft (wij) kregen een workshop zeepjes maken!! Mijn god, wat was ik melig! En ik nog denken, zal ik dat oude lijk van mij (mijn Laro dan he!) in orde maken, om ook weer eens lekker te raggen? Mijn Larootje, die op de heuglijke dag van 21-06-2013, precies 40 jaar oud werd! Ha, mij krijgen ze niet meer met hun nieuwe oldtimer-wetten!! Als alles doorgaat, mogen eigenaren van oldtimers van 25 tot 30 jaar oud, weer de volle mep aan wegenbelasting betalen. Dat komt voor een gewone Defender diesel, op ruim 180 Euro per maand. Hetzelfde geldt voor gas-rijders. Tussen de 30- en 40 jaar oud, komt er een overgangs-regeling. Ik rijd op gas (en benzine), en kom dus met de schrik vrij!
Maar goed, genoeg daarover, al mag het duidelijk zijn dat ik al weken die grijns niet van mijn kop krijg! Daarentegen baal ik wel voor diegenen die hun speeltje zullen moeten verkopen...
Verder waren er de afgelopen weken veel bbq's, verjaardagen, en zomaar-fijne-avonden voor een vuurtje en wijntje. Mijn zoon is officieel het huis uit. Nee ho, geen drama, hij was al langer op zichzelf, dus geen leeg-nest-syndroom hier! Hij heeft nu echter zijn heuse eigen appartement, in hartje Utrecht, dankzij zijn vader! Hij woont nu in een voormalig klooster, schuin tegenover de Dom, uit als ik me goed herinner 1693? Zo gaaf!! Gijs had nog college, dus mochten zijn ouders de dozen uitpakken... Maar ach, ook dat was leuk!
Ik ben door de laatste hoepels gesprongen, wat betreft mijn inschrijving aan de UvA. Studielink is, zo mogelijk, nog ingewikkelder dan de toelatingstoetsen... Ik mag mij in de laatste week van augustus melden voor de introductie-dagen (verplicht!). O Marcella, ik ben toch zooooo benieuwd! In het geval dat ik met een sinaasappel de straat op word gestuurd, voor "ruil je rijk", loop ik linea-recta naar den Haan & Wagenmakers en leen ik daar een naaimachine of zo... Elsbeth mag de sinaasappel houden, zo ben ik dan ook wel weer!
Vorig weekend was ik met Esther naar Viva Brasil! Zaterdag avond, in Muziekgebouw aan het IJ. Wat een fantastische avond!! Eerst hebben we even staan wiebelen op heerlijke salsa of samba of weet ik veel, om vervolgens snel met een cocktail aan het water te gaan zitten, heerlijk bij de ondergaande zon. We raakten al snel aan de praat met twee heren, en hebben van de muziek eerlijk gezegd, daarna niet veel meer meegekregen... De muziek was ook al lange tijd afgelopen, toen Esther en ik ons uiteindelijk richting parkeergarage begaven. Deze avond heeft afgelopen vrijdag een staartje gehad. We hebben met z'n vieren heerlijk genoten van de kookkunsten van Bas, en het was wederom erg gezellig!
En dan zaterdag, gisteren dus... Eerst werken met Elsbeth, toen als een haas naar huis, om de honden eten te geven. Vervolgens snel terug naar de winkel om Elsbeth op te pikken, want wij gingen naar....

Foto
Robbie Williams!! Tjonge wat een dag! Weinig geslapen, gewerkt, auto-coureur op de A1, een mens zou van minder in de stress schieten! Maar oooooo wat was het GAAF! Weg was de vermoeidheid! Wát een entertainer, wát een show! Het werd wederom laat, aangezien we er 5! kwartier over hebben gedaan om uit de parkeergarage te komen. Problemen met een vastgelopen kruispunt, hoorden we... Toen we eindelijk bij het uitritpoortje stonden, bleek natuurlijk, dat bij iedere auto op de bel moest worden gedrukt om het poortje te openen, aangezien bij iedereen de uitrij-tijd verlopen was. Van een vastgelopen kruispunt hebben wij niets gemerkt. Zo'n gezellige drukte als het in de garage was, zo uitgestorven was het buiten...
Vandaag had ik gelukkig een tamme dag van uitslapen, beetje loungen bij Esther in de tuin, beetje lezen en beetje blogje schrijven.... Hopelijk heb ik de volgende keer weer iets quilterigs te melden, maar ik kan niets beloven! Het "studentenleven" bevalt me nu al!!

8 opmerkingen:

bep zei

Heerlijk dingen allemaal Josephine,je geniet er duidelijk van, groetjes Bep

Anoniem zei

Nou,deze verhalen zijn ook om te genieten!!! Zowel voor jou als voor mij!
ps Het boek
Wat leuk om naar een concert van Robbie geweest te zijn-dan ga je toch van uit je dak-was te zien op de foto-geweldig.
Heerlijk,dat je zo kunt genieten-ga door! Er is nog zoveel om van te genieten-doen hoor.
zonnige dag!
groetjes,Truus uit Drenthe
ps het boek van de Bedelaarskolonie,speelt zich dat af bij Ommen? je hebt mooie boeken gescoort-lees ze

MARJO zei

Je hebt weer heel wat meegemaakt en vooral ook veel genoten. Heerlijk om weer eens mee te mogen genieten van al je belevenissen.
Je hoeft je de komende tijd ook zeker niet te vervelen met al die boeken. Veel leef-, lees- en studieplezier.
groetjes, MARJO

Josephine zei

Hoi Truus! Ja het speelt zich idd in Ommen af. Ik heb het boek "het pauperparadijs" gelezen, over net zo'n kolonie, genaamd Veenhuizen. Via de archieven van Veenhuizen op internet, kwam ik er achter dat een oom van mijn oma, van wie niemand in de familie wist waar hij uithing, daar is overleden... Zelfs zijn foto stond op internet, dat was een magisch moment, om hem in de ogen te kijken. Zo jammer dat mijn oma kort daarvoor was overleden, en het antwoord op een vraag dus net te laat kwam.

Ineke zei

Wat een heerlijke dagen/weken heb je doorgebracht. Blijven genieten!!!

Tamara zei

Je gaat helemaal lekker he zussie. Wat een geweldig verhaal. En met dit weer kun je het quilterige beter even laten voor wat het is. Ik lees wel dat je weer een kamer over hebt. Lappies??? of wordt dit het studiehok.

Groetjes Tamara

Elsbeth zei

Ik zit nog na te stuiteren!! Het was super hè!

KijkDaarIs zei

leuke boeken..gezellige workshop!!..;0)
MAAR NAAR ROBBIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WHAAAAAAA..
wat zal dat super geweest zijn!!!