maandag 7 januari 2013

vervolg Egypte

Dag vier; Cairo!
Om twee uur 's nachts werden we opgehaald bij het hotel. We hadden een gezellig klein clubje in de bus, en na 6 uur rijden, waren we er dan! De pyramides en de Sfinx:
En ik zou ik niet zijn, als ik deze foto niet had genomen; de enige echte "cameltoe"
Het was opvallend stil bij de pyramides. Aan de achterkant zag je sporadisch een toerist.... Bij de Sfinx was het íets drukker, maar ook daar leken de verkopers en kamelen-mannetjes in de meerderheid! Heel vreemd, maar waarschijnlijk zijn mensen toch bang om naar Cairo te gaan.
Vervolgens op weg naar de lunch.... Je weet niet wat je ziet! In deze stad wonen 23.000.000 mensen, en het leek alsof ze allemaal op straat waren! Een grote toeterende wriemelende massa van aftandse auto's, en geen stoplichten. En smerig!!! Ik keek mijn ogen uit....
 Voor de lunch gingen we nog bij een parfum-fabriek langs, en natuurlijk een flesje meegenomen! Na de lunch gingen we naar het Nationaal Museum, eindelijk, Toetanchamun!!! En wat wil het toeval? Het museum ligt aan het Tahrir-plein, het plein waar de revolutie plaatsvond en nog steeds vind... Naast het museum staat het regeringsgebouw, wat destijds in vlammen opging. Dat maakte indruk, zo'n enorm zwartgeblakerd gebouw, brrrr.
En toch, na het museum, trok het plein! En dus liepen we met zn drieën over het plein, langs de tenten. Er hing een broeierige sfeer en Peter, die met ons meeliep, had tijdens een eerder rondje nog een ruzie gezien.... En toch kocht ik aan de rand van het plein een vlag voor Gijs, om er even gezellig mee te zwaaien. Je zou kunnen denken, dat vinden ze niet leuk, maar er kwamen Egyptenaren aanlopen om te helpen de vlag recht te houden en ook op de foto te gaan, heeeel bijzonder! Pas later hoorden we, dat het plein die ochtend nog afgesloten was, omdat er tijdens een demonstratie een dode was gevallen. Sterker nog, verderop in de week, vernamen we dat Suntours/Sunweb de excursie Cairo opgeschort had, Cairo werd afgeraden... Toch jammer!

Foto: Toch nog oudjaar op Tahrir-plein, demonstranten zijn nog steeds aanwezig, toch niet helemaal op mijn gemak......
Het was een heerlijke dag, die 31e december, en we waren 's avonds maar net op tijd terug in het hotel, om te toasten op het nieuwe jaar! Snelsnel omkleden, naar de bar voor een wijntje en hoppa, 12 uur!! Er was buiten geen vuurwerk, maar daarentegen hadden ze shows in de lobby. Het was reuzeleuk, iedereen feestelijk, en vrolijk! Er was een slangenshow, en na afloop mochten we de Boa nog even vasthouden, spannend, maar heel leuk!!
Het werd weer laat, lekker aan de wijn! Zo'n avond waarop je je opeens gewaar wordt, dat de meeste feestgangers ondertussen vertrokken zijn.... Hm, vreemd, maar doe mij nog maar een wijntje.......!!4 opmerkingen:

MARJO zei

Je kunt zien dat je enorm genoten hebt. Moet trouwens toch wel een vreemde gewaarwording zijn, daar in Caïro met al die onrusten.
Fijn dat je er weinig of niets van hebt gemerkt.
Nu weer over tot de orde van de dag, en dat zal wel weer moeilijk zijn.
groetjes,
Marjo

Phyllis zei

Afwisselende vakantie hoor, heerlijk. Ik bewonder je slangenavontuur, heb zelf een slangenfobie, ik kan niet eens naar ze kijken, dan weet ik al niet meer hoe ik het heb. Suf, weet niet waar het vandaan komt... en het was niet zo'n klein slangetje, he?!

KijkDaarIs zei

Jeetje dat is wel een reis met enorme indrukken geweest zeg....en ook wel spannend..maar dat je nou ( gadverdamme) sorry die slang vast houdt...je bent een heldin!!!
Fijn dat jullie zo hebben genoten..;0)
voor vandaag ook een fijne dag!!!

GRANNY'S HOUSE zei

Wat moeten jullie genoten hebben, het is dan ook een prachtig land en zo'n slang heeft mijn dh in Turkije mogen omarmen, wat zijn ze mooi.

Groetjes
Ines