donderdag 22 november 2012

melancholie...

Soms, kan ik om onverklaarbare reden, zomaar in melancholie verzinken... Gisteravond had ik nog geen idee waarom, vanochtend onder de douche viel er een kwartje. Een en Een, werd twee...
Gijs belde mij eergisteren, hij had de uitslag van zijn tentamen; een 9! Ik ben zo trots op ons kind!! Koppel dat nieuws, aan muziek, waar ik ook emotioneel van kan worden, zoals op dit moment een live-versie van Gravitiy, van John Mayer, en voor ik het weet bevind ik me in een emotionele roller-coaster... Onder de douche bedacht ik me, dat ik een krantenartikel kreeg van mijn moeder:
Het is al weer wat weken geleden dat ik het las, maar onderhuids houdt het me bezig... Ik ben dus, na de problematische geboorte van Gijs, jarenlang bang voor-, en boos op mijn lijf geweest, VOOR NIETS! Waarom konden ze dit niet eerder ontdekken? En nu is diezelfde Gijs begonnen aan zijn studie geneeskunde, en haalt een 9 voor zijn tentamen... Onder de douche, komen de tranen, verwarrend die cocktail van trots en emotie! Zet hem op Gijs! Wie weet hoe jij de mensheid een dienst gaat bewijzen, maar wat jouw toekomst ook brengt, weet dat ik hoe dan ook TROTS op je ben!!
En ik ben blij dat ik nu weet waar de melancholie vandaan kwam, en het kan laten rusten!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Bedankt voor dit krantenartikel-dat verklaart inderdaad een hele boel.
En natuurlijk gefeliciteerd met het mooie cijfer van Gijs!!! Daar mag je met recht trots op zijn.
zonnige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Monica zei

Geweldig dat jouw zoon het zo goed doet, een felicitatie waard, en zzéker om trots op te zijn

Guusje, zei

Wat goed van Gijs, kan me voorstellen dat je enorm trots op hem bent.

aniet67.blogspot.com zei

Je mag trots zijn op die zoon van je. Een kanjer die goede cijfers haalt en z'n 'moeilijke' geboorte allang heeft ingehaald.
't Komt mij ook bekend voor en helaas heb ik geen krantenartikel waar ik me op kan beroepen, omdat ze helaas niets eens wisten of het het Helpp syndroom was. Maar ik ben blij voor jou dat je het nu een plaats kunt geven en naar de toekomst kijkt.

GRANNY'S HOUSE zei

Heerlijk toch zo'n zoon.
Mijn jongste dochter heeft het ook gehad en ons spookje is ons daarom zo dierbaar, want zij zal het enige kindje blijven, want haar papa en mama durven het geen tweede keer aan.

Groetjes
Ines

Anoniem zei

mooi zoals je dat beschreven hebt! De gratis krant Metro heeft een column wedstrijd voor a.s. maandag...volgens mij (en anderen!) helemaal iets voor jou. En aankomend weekend heb je w.s. heel veel voer voor een column ;-)

xxxszusje

Quibi zei

Wat een ontroerend verhaal! Geweldig, dat Gijs het zo goed doet! Prettig dat je melancholie verklaard is en ga lekker genieten van de goede dingen en deze mooie dag!