donderdag 20 september 2012

Mijn leven.....


... in uitersten;
Aan de ene kant, heb ik dit;
en dit;
Allemaal lief en schattig...
Aan de andere kant echter, heb ik dit:
Een Landrover in onderdelen! De Landrover staat op de brug, om een olielekkage te verhelpen, tussen motor en versnellingsbak. Aangezien het chassis niet toelaat, dat de versnellingsbak naar onderen los komt, moet de hele meccanomikmak los. De garage ligt nu vol onderdelen, deuren, bodemplaten, tot de stoelen aan toe, en dat alleen voor een rubberen ringetje van 50 cent.... Maar wát ben ik blij dat ik besloten heb om dit klusje professioneel te laten doen, in plaats van op mijn eigen oprit! Kilo's zand en klei, doordrenkt van oude olie.... Bovendien is de garagehouder wél weer lief en schattig!! Hoho, kalm aan dames, hij is al getrouwd! Voor het eerst heb ik goed zicht op de hoofdreden, waarom ik voor deze Laro ging destijds; het nieuwe gegalvaniseerde chassis!! Dat zal nooit rotten! De vorige eigenaar heeft een fortuin uitgegeven aan die ombouw, maar kon niet met de bediening overweg. Uiteindelijk werd hij het beu, en verkocht de Laro voor een prijs, die niet in verhouding stond met zijn investeringen. Daar pluk ik dus de vruchten van! En met de bediening is niets mis, alles werkt perfect! Er staat een weekend offroad geplanned voor oktober. En het is zo heerlijk om in het terrein de grom te horen van de low-gear en de werking van 4-wheel te voelen! Je voelt dat de Laro dan in zijn element is, en dat voor een auto uit 1973!! Als hij straks weer lek-vrij is, ga ik er de hondjes mee uitlaten en kan ik de Yaris netjes houden. Nu was dat geen optie, aangezien ik overal vieze olievlekken achterliet, en dat is niet netjes. Hij heeft dus maanden stil gestaan op mijn oprit, met een emmertje eronder... En dan is dat chassis dus weer een fijn idee! Het enige wat kan roesten is de uitlaat en het bulkhead. De body is van aluminium. Nu de versnellingsbak open is, laat ik meteen de vitale delen daar vervangen. Dat is de grap van deze auto; een complete vervangingsset kost slechts zo'n 150 euro. Een deur is te vervangen voor zo'n 75 euro, dan heb je een idee....13 opmerkingen:

Anita zei

Een super combinatie!! Ook al staat onze defender momenteel ook bij de garage wachtend op een diagnose...

Phyllis zei

Lachen zeg, die combinatie. Ik vind het beide heel knap van je hoor, al heb ik zelf toch meer met een tutorial die met lapjes te maken heeft :-)!

Lida zei

Lief en stoer, wel een heel gave combinatie! Maar de liefde van de honden is toch wel het allerfijnste vind ik! Groetjes
Lida

Hubertine zei

Ik vind het geweldig! Als je nog eens een navigator nodig hebt......????? !!!!!
Groetjes,
Hubertine

Dawn zei

Those are extremes. I love the quilt! Beautiful colors. The car - practical, but maybe not beautiful?

Auckje zei

Ook al is jouw garageheer getrouwd, het is toch wel heel bijzonder dat hij voor jou bijna je hele auto uit elkaar haalt! Ik neem aan dat een deur van 75 euro van de Landroversloop komt? Ik ga je verhaaltje kopieëren en naar zoon 3 sturen. Hij gaat waarschijnlijk kwijlen want hij vindt het prachtig! Ik ook trouwens. Ik geniet ervan. Oh ja, en je quilt wordt ook mooi! Maar je auto wint het dit keer. Succes, Auckje

Josephine zei

@Auckje; nee hoor, dat zijn de prijzen voor nieuwe onderdelen!! En ze worden nog volop gemaakt, aangezien er nog zoveel oude Landrovers rondrijden. De onderdelen voor de Defender daarentegen, zijn wel wat duurder!! De Serie is heel simpel gebouwd, hij was bedoeld voor boeren, om door hun land te rijden. Als hij dan eens kapot ging, moest de boer in staat zijn hem zelf te maken. Je kunt zelfs allerhande agrarische machines aandrijven, zoals een eg of een zaag... In het chassis zit een rond gat, dat leidt naar de motor. Ik heb er zelfs nog een slinger bij, om de motor te starten!

Elsbeth zei

geweldige, van die robuuste bakken! En als het zo goedkoop is hou je lekker veel centjes over voor lappies - hoe kan het beter :-)))!!!!

Hennie zei

Ik vind het een hele goeie combi hoor ! ! ! Bij ons ligt ook zo'n mooie oude laro helemaal uit elkaar, Hij wordt gestraald, mooi in de verf gezet en het opbouwen is weer begonnen.

Fijne avond Hennie.

Diana zei

Zowel een quilt als zo'n auto zijn puzzeltjes dus die passen prima bij elkaar.

Daniëlle zei

Niks mis mee toch?? Dat tie maar snel klaar mag zijn dat gave karretje! Veel plezier met het quilten van de blaadjes! Mooie dag, liefs, Daniëlle

Guusje, zei

Wat een heerlijke combinatie. Ik hou wel van uitersten.

PatchworkRose zei

I am so looking forward to seeing your version of pie in the sky. It is a gorgeous quilt to make. I have altered the fabric cutting slightly so there is less left over and I am having a wonderful time making it.