dinsdag 12 juni 2012

Kadootjes van collega's en zwaluwen

Vorige week kreeg ik zomaar van drie collega's een kadootje, en ik was niet eens jarig!
Van Gerda kreeg ik een plantensteun met roodborstje! Annelies kwam terug van vakantie en legde een verrassing voor me neer, in de winkel:
En als klap op de vuurpijl kreeg ik van Elsbeth een boek, dat ik wel kende, maar niet had. Ik was er heel blij mee, want kijk nou:
Mijn levensboom staat er in! Dames, allemaal heel erg bedankt!

En dan nog even een bericht voor diegene die zich zorgen maakte over het welzijn van de zwaluwen, boven mijn voormalige vuurdoorn; de zwaluwen zijn "alive and kicking"! Zoals al in mijn reaktie vermeld, deze zwaluwen zijn aan mijn aanwezigheid en geklus gewend, ze komen ieder jaar terug. Ook in de nok aan de andere kant van het huis wonen zwaluwen. Indien er geschilderd wordt, worden de nesten ontzien. De zwaluwen laten zich zelfs door de schilder niet afleiden van het voederen van hun jongen. Ze vliegen langs zijn hoofd hun nest in! Ten bewijze dat ze er nog gewoon zijn, een foto van verse poep op de knoest van de vuurdoorn:
De nesten worden geteld bij ons in het dorp. Ooit stond ik in de tuin, toen de tellers langs kwamen.  Zij vertelden me, dat ze niet naar de dakranden kijken om nieuwe nesten te ontdekken, nee, ze kijken naar de straat... Daar liggen altijd enorme hoeveelheden vogelpoep!! Mijn overbuurman, had zelfs een plankje boven zijn raam gemaakt, om het raam schoon te houden. Op dat plankje onstond langzaam maar zeker een stalactiet van poep. Door ons de "poeptoeter" van Ab genoemd, en ook wel de schijtzuil...
Ik heb ook nog andere zwaluwen, die nestelen onder de dakpannen:
hier:

en hier:En er zitten ook ergens vleermuizen! Brrr, ben altijd bang dat ze in mijn haar vliegen! Vorig jaar vonden de kinderen van de buren een vleermuis onder mijn heg. Zooo bijzonder om te zien, wat zijn ze klein met de vleugels opgevouwen! We hebben er een poosje op onze hurken naar zitten kijken. Ik zei nog tegen ze, dit is heel bijzonder, dat ga je misschien nooit meer zien. Het beestje kroop omhoog in de struik, ik hoop dat hij het gered heeft. Het leek mij namelijk niet normaal voor zo'n beestje om op de grond te zitten, en ook nog eens op klaarlichte dag!12 opmerkingen:

Annelies zei

Ze zeggen wel eens : van je collega's moet je het hebben !

KijkDaarIs zei

ohhh..al die vogels..prachtig..het "roodborstje"zal zich helemaal thuis voelen!!..;0)
en dan dat mooie stofje..en een spannend zakje...dat boek lijkt me ook mooi zeg ..leuk dat jouw levensboom er in staat...
fijne dag ..geniet ervan...en dan vanavond...oranje..;0)...laat elsbeth de vuvuzela maar weer voor de dag halen!!!...;0)

Supergoof zei

Geweldige cadeautjes, je bent een Bofkont, maar de dames zullen zeker vinden dat je het VERDIEND hebt!
:o)
Ik zit eigenlijk de hele tijd aan dat handige quiltlineaaltje te denken, wist niet dat zoiets bestond. Vind het een hele slimme uitvinding!
Denk dat ik maar eens richting webwinkel ga >>>>>>>>>>>>>>:o)

Lida zei

Wat leuk dat je zo verwend bent en wat geinig jouw levensboom in het boek te zien staan! Hier zitten helaas niet veel zwaluwen, ondanks dat DP speciale nestkastjes heeft geïnstalleerd. Fijne dag
Lida

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een heerlijke cadeautjes, zo'n verwennerij moet kunnen.
Wijn zien de zwaluwen nooit hier, ik weet ook niet of ze er nog zijn, wel vleermuizen, die zien we bij de schemering langs het raam vliegen.

Groetjes
Ines

Hubertine zei

Wat een verwennerij! Geniet er maar van. En zo'n vleermuis in je haar lijkt mij ook heeeeeel eng!
Brrrrrr!!!!
Groetjes, Hubertine

Elsbeth zei

Hoe was 't ook al weer: beter een leuke collega dan een verre vriend...eh..beter een goeie buur dan een leuke collega...eh..beter een leuke collega én een vriendin - ja! dát moet 'm zijn, want zó is het :-)!

Johanna Zweden zei

Wat lief, en je hoeft toch niet altijd jarig te zijn, om wat leuks te krijgen, het is heerlijk om ook tussen door verwens te worden
Ook hier vliegen de vleermuizen om het huis, het is schitterend om te zien
Groetjes Joke en een fijne dag

aniet67.blogspot.com zei

Fijn dat je zwaluwen er nog zijn, maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer is het spreekwoord, tja gelukkig zijn er bij al meer, dus laten hopen op een mooie zomer ;-)

Guusje, zei

Wat heb je mooie cadeaus gehad, heerlijk. En een vleermuis heel bijzonder, ooit bracht een kat van mij er eentje mee naar binnen, dat was heel erg eng en bijzonder. Gelukkig heb ik het voor elkaar gekregen dat hij door de voordeur naar buiten is gevlogen.

Phyllis zei

Leuke collega's!

Anoniem zei

So much lоvе began to spill frοm my heart beсauѕe of Erοtіc Massage.
Vаjra has his own bedroom with en suitе bathroom and balcοny while the onlу
honеуmoon ѵіlla features а king-ѕіzed bеd, pгivate swimming ρоol or make it their dіnneг.
Starting March 24th аnd гunning untіl the
end of а tenѕe гaсe-long duеl with Fіnlanԁ's Kimi Raikkonen but he was still at work and home schedule without any down time? A sexual y la capacidad de amarse a s?

Feel free to surf to my website; erotic massage London