dinsdag 5 juni 2012

Het kastje van Bep...

maar eerst even laten zien dat ik ook heus wel eens iets afmaak! Dit is het tasje dat we zondag bij Bep gemaakt hebben:
Aan het kastje van Bep, gaat een verhaaltje vooraf... Peppi heeft een probleempje met de post. Hij vindt het reuze lollig om alles te verscheuren! Dus begin april ging ik op zoek naar een brievenbus. Op zich nog niet makkelijk want, wat zijn er een lelijke krengen te koop... en wat ik wel mooi vond, was te duur. Niet dat ik zo'n krent ben, het is slechts zelfbescherming. Ik ben namelijk heel goed in het aanschaffen van spullen, maar laat de zooi vervolgens slingeren... Awel, ik vond een brievenbus op Marktplaats, lekker ruim voor eventuele pakketjes, met een brede inworpgleuf, helemaal super. En ja, het ding leed vervolgens een aantal weken een zwervend bestaan in huis. Ik had al een boor geleend, vastberaden om dat appeltje meteen te schillen... Helaas, dat werkte niet! Vervolgens kocht ik alvast een leuke sleutelhanger, voor mijn brievenbus-sleuteltje, kwestie van prioriteiten stellen he?
Ook de sleutelhanger verdween in een berg zooi, het was een wonder dat ik hem terugvond! En al die tijd stond die brievenbus doelloos in de weg. Totdat ik zondag bij Bep was en dat leuke kastje vond. Ik dacht, als ik nou een plekje heb waar ik die sleutelhanger kan ophangen, ga ik vast aan de slag met die brievenbus, logisch toch? Nou, het wonder is geschied! Zelfs ik kan niet tegen drie rondzwervende aankopen, plus een geleende boor!! Tadaa:
 Eerst het kastje opgehangen! Toen een uur aan het hannessen geweest met de brievenbus. Het is nog een hele toer om dat ding tegen de muur te houden, om de boorgaatjes te kunnen aftekenen. Uiteindelijk bood een stoel uitkomst.
Het lijkt of hij heel laag hangt, maar dat komt omdat het zo'n grote deur is. Misschien ziet dit er beter uit?
Even voor de oplettende kijker; ja, de muur achter de brievenbus is nat! Ik mag zelfs wel zeggen, doorweekt!! Wat 's morgens begon als een drupdrupdrup, was na een uur veranderd in een waterval... Paniek natuurlijk! In afwachting van de loodgieter, heb ik een angstige middag beleefd, met heen en weer rennen van kamer naar gang naar slaapkamer, in de hoop dat er geen vocht naar binnen kwam! Achter die deurtjes boven de voordeur, bevindt zich namelijk mijn pas behangen en geschilderde slaapkamer!! De loodgieter constateerde een lekkend dakje boven die deurtjes, volgende week komt er een nieuw dak op. Mozeskriebel, mijn huis alleen, voorziet de loodgieter van een goed belegde boterham! Ik zei nog tegen hem, ik was bang dat het de nieuwe dakgoot was... neenee zei hij, die is in orde, hoe is het met het riool? Prima zei ik, en de nieuwe ketel op zolder doet het ook geweldig! Waterleiding ook geen problemen sinds je die vervangen hebt. Ik kon nog wel even doorgaan... maar besloot met; ach Henk, als ik het ooit te koop zet, kan ik zeggen, zo goed als nieuw, altijd van een oud vrouwtje geweest, heeft helaas wel altijd buiten gestaan...
Overigens heb ik geen schade binnen! Dus kan ik vanmiddag verder met de volgende klus, de Buxus!!
Deze foto nam ik bij een kwekerij in het bos. Shoot dacht ik, denk ik lekker "bij" te zijn met de tuin, dient zich het volgende karwij aan... Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen, dat deze foto begin mei gemaakt is, dus ja, ook met de Buxus ben ik laat....11 opmerkingen:

Lida zei

Oh heerlijk als je jou zo hoort, dan denk ik aan het klepje voor de binnenkant van onze brievenbus, dat al ruim een maand op de bench ligt te slingeren, het sleutelkastje dat nog steeds niet terug is opgehangen na het opknappen van de gang en ja de buitendeur moet nog steeds een verfje hebben, dus staat het blik met verf lekker in de weg op het keukenblad! LOL! Ieder huisje heeft dus zijn klusjes! Maar jouw brievenbus ziet er schitterend uit! Groetjes
Lida

Josephine zei

O godzijdank Lida, ik ben dus niet de enige? Ik dacht echt dat alleen mijn huis een "ongoing project" was!

bep zei

Helemaal top hoor je tasje en heel stoer om zo in de weer te zijn met klusjes. Leuk dat je in september weer komt,ze komen bijna allemaal weer. Eerst even de zomer in als we tenminste nog zomer krijgen, gezellige avond Bep

Supergoof zei

Ik dacht hij hangt zo laag, omdat je er anders niet bij kunt,...
;o)
Ik vind dat je dat allemaal keistoer doet!
GIRLPOWER!

Martine zei

Wat ben jij handig. Moet ook maar eens oefenen met zo'n boor want DH is Oost- Indisch doof voor klusjes.

Ineke Hulzebos zei

Wat een super-women, goed gedaan!
Groetjes

Anita van den Berg zei

Wauw, voor ieder klusje een meisje!!! Goed gedaan hoor, hier stapelen de klusjes zich ook op, maar die zijn van elektrische aard en daar waag ik me maar niet aan ;-)

Hubertine zei

Power Girlllllll!!!
........en ach........ik heb nog steeds een on af badkamer kastje (al 12 jaar......)! De badkamer is al weer aan renovatie toe.
Groetjes, Hubertine

Guusje, zei

Wat een leuke tas en mooie brievenbus met bijpassende kapstok voor je steultels. De lekkage is niet leuk, het zit je ook niet echt mee de laatste tijd.

Anoniem zei

Ha, ik heb heerlijk weer even bij je bijgelezen! Wat een droppig kastje, en het resultaat is dat de brievenbus ook hangt, dus wat wil je nog meer!!
Hopelijk is het meegevallen met de rekening van de loodgieter ;)!! Fijn weekend!

Klazien zei

Super brievenbus maar wat zit er ook een mooie Yggdrasyl boven je voordeur, altijd gedacht dat dit moois alleen in friesland voorkomt.