zondag 20 mei 2012

Halleluja...

...daar ben ik eindelijk weer! Niet dat ik veel te melden heb, maar ik was zo lang foetsie dat het hoog tijd wordt voor wat geneuzel. Zoals, ik was jarig vorige week, en ik heb wat dagen gewerkt en een oude verslaving heeft de kop weer opgestoken... Niets met wit poeder of alcohol of zo, daar ben ik te saai voor. Nee, de tuin! Ik ben weer regelmatig in tuincentra te spotten. En ik ben serieus met een schep in de weer buiten! Mijn schep met gebroken steel, maar dat mag de pret niet drukken. Ik had ineens genoeg van een aantal zaken in de tuin.
Zoals, het feit dat Peppi moeiteloos door de spijlen van het hek kan.... ik heb hem meerdere malen van het aangrenzende schoolplein moeten vissen. Een "mannetje" stuurde mij een offerte voor het aanbrengen van 25 meter gaas en palen voor de lieve som van €560,00 ex BTW!! Hallo?? Alsof ik een paard wil binnenhouden, in plaats van een klein hondje... dus ben ik zelf naar de Praxis getogen. Een half uurtje werk met een rol gaas en wat stokken en haringen, €75,00 Kijk, zo komt Jan Splinter door de winter! En dus kan ik nu gezellig tuinieren met mn hondjes om me heen!
Kijk nou eens, wat een enorme Fuchsia! En dat is nog niets, op de foto daarboven staat er nog een, die krijgt zo mogelijk nog grotere bloemen!! Ik vond ze in Naarden, bij Spilt, hij kweekt ze zelf! Ook in de voortuin waait een nieuwe wind! De Skimmia aan het hek was wat treurig de winter uit gekomen... dus daar heb ik ook de schaar in gezet. Nu heb ik eindelijk ruimte om alle Hortensia's die ik ooit als kamerplant kocht, in de grond te zetten. Dat zal lekker opruimen, al die rottige potjes weg!;
En dan hebben we nog dit:
Huh?? hoor ik jullie denken... dit is Gijs' paddenstoelen kwekerij! Herinneren jullie nog onze strooptocht voor een boomstammetje in het bos in Almere? Het bestelde broedsel kwam binnen:
En Gijs ging aan de slag;
Let even op die vuilniszak.... er ligt meer zaagsel naast dan op! Ach, mijn schatje... met zijn sokken heeft hij meerdere zaagselsporen door de gang getrokken. Maar ja, die jongen heeft een hobby, en zijn moeder is makkelijk en de stofzuiger gewillig!
Tot slot nog dit:
Wát een treurige aanblik! Ik hoorde gisteren dat het mooi weer zou worden, dus dacht ik, hoog tijd om de parasol in elkaar te zetten... Natuurlijk kwam dat gisteren niet klaar, en vanochtend zag het er dus zo uit... de honden hebben dankbaar uit de parasol staan drinken...

15 opmerkingen:

Supergoof zei

Gezellig dat je er weer bent!
Natuurlijk nog gefeliciflapstaart met je verjaardag!
En verder is het wederom genieten bij jou.
Dat van dat gaas deed ik ook zelf, Yeppe kon altijd wel ergens door. Dus overal kippengaas.
Ik vind je planten een feest om te zien!
Net zoals je hondenRIJKdom!
Fijne dag vandaag,
:o)

Ineke Hulzebos zei

Gezellig dat je even wat gepost hebt, ja, ik vind het ook moeilijker om telkens een berichtje te plaatsen, lees wel gezellig met alle blogjes mee en probeer overal een reactie achter te laten. Leuk tuintje en hobby's van je familie, ja, dat ken ik ook, maden in doosjes (gelukkig) staan weer regelmatig hier in de kast want vissen is een hobby die hier ook regelmatig wordt beoefend,\.
Fijne zondag

Annelies zei

Wat een plantenweelde. Je weet, zelf heb ik beslist geen "groene vingers".
Wat een buien vanochtend. Daar is geen parasol voor nodig.

Jenni zei

Alsnog van harte gefeliciteerd!! Dat "mannetje" weet ook wel prijzen te vragen zeg !?! En dan ex. BTW? Dat mag toch helemaal niet, een prijsopgave zonder BTW aan een particulier? (of ben je geen particulier?) Of is het een donkergrijs/grenzend aan zwart mannetje ;-) Je tuin vind ik in ieder geval een plaatje!!

marcella zei

allereerst van harte gefeliciteerd natuurlijk. Je hebt de tuin en daarmee jezelf heerlijk verwend, ziet er geweldig uit allemaal. gelukkig is het lekker weer voor tuinwerk, ik denk dat ik straks ook meer eens aan de slag ga,
fijne zondag!

Hubertine zei

Hmmmm dat ziet er allemaal héél gezellig uit!!

Hubertine zei

Hmmmm dat ziet er allemaal héél gezellig uit!!

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een weelderige tuin en wat een zaligheid om te vertoeven.

Groetjes
Ines

Lida zei

Hier ook veel werk verzet ij de tuin en dan is het extra genieten als je een klus zelf klaart, wat een bedrag vroeg die man, maar een handige vrouw doet das dus zelf! Geniet maar van de blommen en de beesten! groetjes
lida

marloes zei

gezellig zo'n knul met die hobby's moet kunnen, gr marloeskreatief

Anoniem zei

Alsnog proficiat.
Je bent weer lekker actief in de tuin.Schitterende fuchsia´s.
Wat een boel water viel er hier vannacht. Vandaag heerlijke dag, maar nu hangt er wederom een gigantische onweersbui boven ons.
Hopelijk slaat ie niet weer in. Was afgelopen dinsdag al het geval.
Het wordt een schitterende week om buiten te genieten, dus vooral doen.
Groetjes, Marjo

KijkDaarIs zei

JAAAA...daar is ze weer!!!! gezellig..;0)
dacht al waar ben je toch...maar je bent gewoon hartstikke druk!!
geniet van je tuin..volgens mij krijgen we een paar dagen heerlijk weer!!

Miranda zei

Hee, leuk...nog gefeliciteerd enne wat ben je weer lekker bezig geweest! Fijn dat die daggies niet meer kunnen ontsnappen enne zag ik het goed...nog niks geen niemendal paddestoel? Ligt het nu te wachten op de vuilnisman...of is dat de kweek"vijver"

Phyllis zei

Alsnog gefeliciteerd! Ja, heerlijk he, dat we weer de tuin in mogen... maar hoe gedragen jouw honden zich daar? Whopper scheurt er doorheen bij mij, verstopt zich dan achter een plant en bijt dan recht in mijn gezicht een (hoofd)tak af van de plant!

betty prins zei

Wat een zielig gezicht, jouw parasol, ik hoop dat het toch nog iets droger werd vandaag! Hier ging het een beetje op en neer, maar je krijgt wel zin om de tuin nieuw leven in te blazen!