dinsdag 22 januari 2013

webwinkeltje....


Even een foto van Elsbeth gejat.... Gisteren heb ik een stapel boeken van Elsbeth in mijn winkeltje gezet. Ik ben van plan nog veeeel meer te plaatsen, maar tot nu toe ben ik niet verder gekomen dan, die boeken dus, en klosjes zijde-borduurlint;
Het is een enorm gepuzzel om bijvoorbeeld nieuwe categorie toe te voegen in die winkel... Maar het is gelukt, het zijdelint staat er in! Ideaal voor de volgers van Facile Cecile!! Je vindt het lint hier (klikklik)
Druppelsgewijs zullen er meer artikelen worden toegevoegd, ik ruim op! En ik bruis van de ideeën...

Wordt vervolgd....

maandag 14 januari 2013

vooruit dan, ook 21 jaar!

De spoeling is dun, qua foto's,  dus ik heb niet veel keus.... Op deze foto moet ik ongeveer 21 jaar oud zijn. Vers permanentje, net terug van een vakantie met een vriendin...
En jemig, oorbellen in!! Dát is lang geleden!! Als ik me niet vergis, heb ik ze nog steeds....

Deze moet uit dezelfde tijd zijn; een schilderij, gemaakt door de oom van mn vriendje van destijds. Hij gebruikte een pasfoto, en het resultaat was zeer gelijkend.

donderdag 10 januari 2013

Lappies!!!

Jawel hoor, ik ben ook nog met lappies bezig!! Een poos geleden schreef ik, dat ik mijn scraps in vierkantjes van 2 x 2 inch snij? Ik heb er nog wat bij gemaakt van niet-scraps...
 
Vooral de lapjes van de stoffenclub van het Quilterspalet lenen zich hier uitstekend voor! Nu heb ik dus honderden vierkantjes en wat ga ik daar mee doen in godesnaam? Nou, 9-patches maken!
En blijven er van een kleur te weinig over voor een 9-patch, dan maak ik daarvan een 4-patch;
En van "wees-vierkantjes" maak ik dit;
Om uiteindelijk bijvoorbeeld deze blokken te maken;
Maar eigenlijk vind ik losse sterretjes leuker.... Ik ben dus, zeg maar, lekker bezig!! En het ruimt lekker op in de scrapmand!

woensdag 9 januari 2013

nog één keer....

Dit was mijn souvenir op dag vijf! We namen die dag een taxi-chauffeur in de arm, die ons een dag rondreed door het oude deel van Hurghada. En dat was fantastisch!! Zo kom je op verrassende plekken. Jeroen wilde naar de vismarkt, om foto's te maken. En als je dan een arabisch sprekende "gids" bij je hebt, worden er deuren geopend... Op de markt, toverden de verkopers hun mooiste kleurigste vissen tevoorschijn, voor de foto! En niet om iets te verdienen, puur omdat ze het leuk vonden. Vervolgens naar de moskee... Normaal zou ik denken, ik mag niet door het hek, maar ik kreeg een leenjurk en mocht op het plein. Heel bijzonder! Daarna gingen we naar de haven. Daar lagen twee vissersboten, waar de bemanning net op dek zat te eten. Zo apart, hoe ze eerst wat wantrouwend kijken, en na een babbeltje van de taxi-chauffeur, boden ze ons eten aan!! Jeroen heeft prachtige foto's gemaakt die dag! In een souvenir winkeltje werden we nog in Egyptisch kostuum gehesen, ik voelde me een toerist in Volendam.... dus nee, geen foto! Ik vond daar in een kruidenwinkel iets leuks voor Elsbeth;
Tussen alle bruin-rood-geel tinten van de kruiden, opeens een bak knal-blauw! Indigo!!! Hoe cool is dat?
We hoorden van die taxichauffeur dat Hurghada twee MacDonalds heeft, en daar kocht ik bovenstaand strandlaken. 
Op dag zes gingen we naar Luxor, wederom met de bus. Eerst naar Karnak, daarna met de boot over de Nijl, naar de vallei van de koningen en tenslotte naar de tempel van Hatshepsut.
De laatste foto is van opgravingen, die momenteel stil liggen. Wat zou ik daar graag meehelpen!! Dit was ook bij de tempel van Hashepsut, een vrouwelijke Pharao.
Dit was onze laatste trip, en onze laatste volledige dag in Egypte. De allerlaatste dag, hebben we besteed aan een massage in de Spa van het hotel en verder een beetje luieren bij het zwembad. Om zes uur werden we opgepikt om naar het vliegveld te gaan. Op het vliegveld zag ik pas, hoeveel russen er naar Hurghada komen, goeiedag, wat een mensenmassa bij Air Ural! Zelfs achter de douane word je overstelpt met nep-artikelen. Van de gebruikelijke Louis Vuitton, tot Hermes, La Martina en Napapijri... Ik heb geen nepspul gekocht, alhoewel ik een leuke Napapijri sweater zag. Maar iets in mij vind dat niet oke... Ik stelde me tevreden met een maaltje Burger King! Wetende dat je bij Transavia je broodje moet kopen en de keuze redelijk beperkt is!
En zo kwam er een einde aan de vakantie. We zijn vele onbetaalbare herinneringen rijker. En we hebben volop genoten, gezien, gelachen, en bijzonder leuke mensen ontmoet! Zeer zeker voor herhaling vatbaar, ooit, in een ander land....









maandag 7 januari 2013

vervolg Egypte

Dag vier; Cairo!
Om twee uur 's nachts werden we opgehaald bij het hotel. We hadden een gezellig klein clubje in de bus, en na 6 uur rijden, waren we er dan! De pyramides en de Sfinx:
En ik zou ik niet zijn, als ik deze foto niet had genomen; de enige echte "cameltoe"
Het was opvallend stil bij de pyramides. Aan de achterkant zag je sporadisch een toerist.... Bij de Sfinx was het íets drukker, maar ook daar leken de verkopers en kamelen-mannetjes in de meerderheid! Heel vreemd, maar waarschijnlijk zijn mensen toch bang om naar Cairo te gaan.
Vervolgens op weg naar de lunch.... Je weet niet wat je ziet! In deze stad wonen 23.000.000 mensen, en het leek alsof ze allemaal op straat waren! Een grote toeterende wriemelende massa van aftandse auto's, en geen stoplichten. En smerig!!! Ik keek mijn ogen uit....
 Voor de lunch gingen we nog bij een parfum-fabriek langs, en natuurlijk een flesje meegenomen! Na de lunch gingen we naar het Nationaal Museum, eindelijk, Toetanchamun!!! En wat wil het toeval? Het museum ligt aan het Tahrir-plein, het plein waar de revolutie plaatsvond en nog steeds vind... Naast het museum staat het regeringsgebouw, wat destijds in vlammen opging. Dat maakte indruk, zo'n enorm zwartgeblakerd gebouw, brrrr.
En toch, na het museum, trok het plein! En dus liepen we met zn drieën over het plein, langs de tenten. Er hing een broeierige sfeer en Peter, die met ons meeliep, had tijdens een eerder rondje nog een ruzie gezien.... En toch kocht ik aan de rand van het plein een vlag voor Gijs, om er even gezellig mee te zwaaien. Je zou kunnen denken, dat vinden ze niet leuk, maar er kwamen Egyptenaren aanlopen om te helpen de vlag recht te houden en ook op de foto te gaan, heeeel bijzonder! Pas later hoorden we, dat het plein die ochtend nog afgesloten was, omdat er tijdens een demonstratie een dode was gevallen. Sterker nog, verderop in de week, vernamen we dat Suntours/Sunweb de excursie Cairo opgeschort had, Cairo werd afgeraden... Toch jammer!

Foto: Toch nog oudjaar op Tahrir-plein, demonstranten zijn nog steeds aanwezig, toch niet helemaal op mijn gemak......
Het was een heerlijke dag, die 31e december, en we waren 's avonds maar net op tijd terug in het hotel, om te toasten op het nieuwe jaar! Snelsnel omkleden, naar de bar voor een wijntje en hoppa, 12 uur!! Er was buiten geen vuurwerk, maar daarentegen hadden ze shows in de lobby. Het was reuzeleuk, iedereen feestelijk, en vrolijk! Er was een slangenshow, en na afloop mochten we de Boa nog even vasthouden, spannend, maar heel leuk!!
Het werd weer laat, lekker aan de wijn! Zo'n avond waarop je je opeens gewaar wordt, dat de meeste feestgangers ondertussen vertrokken zijn.... Hm, vreemd, maar doe mij nog maar een wijntje.......!!



zondag 6 januari 2013


Woorden schieten te kort, om deze vakantie te beschrijven! Het was fantastisch van begin tot eind!! Een aaneensluiting van leuke ontmoetingen, geweldige ervaringen, en ongekende humor!! Mijn lievelings-ingrediënten...

Op dag één, golf bij het Steigenberger Hotel...
Niet voor mij, ik heb geen diploma, maar gelukkig mocht ik wel op de driving-range, lekker ballen de zee inslaan;
's Avonds ontdekten we de bar van het hotel, en de rode wijn....
Dag twee, golf in El Gouna;
dag drie, snorkeltrip eiland Mahmya;




 Morgen meer!!