donderdag 20 september 2012

Mijn leven.....


... in uitersten;
Aan de ene kant, heb ik dit;
en dit;
Allemaal lief en schattig...
Aan de andere kant echter, heb ik dit:
Een Landrover in onderdelen! De Landrover staat op de brug, om een olielekkage te verhelpen, tussen motor en versnellingsbak. Aangezien het chassis niet toelaat, dat de versnellingsbak naar onderen los komt, moet de hele meccanomikmak los. De garage ligt nu vol onderdelen, deuren, bodemplaten, tot de stoelen aan toe, en dat alleen voor een rubberen ringetje van 50 cent.... Maar wát ben ik blij dat ik besloten heb om dit klusje professioneel te laten doen, in plaats van op mijn eigen oprit! Kilo's zand en klei, doordrenkt van oude olie.... Bovendien is de garagehouder wél weer lief en schattig!! Hoho, kalm aan dames, hij is al getrouwd! Voor het eerst heb ik goed zicht op de hoofdreden, waarom ik voor deze Laro ging destijds; het nieuwe gegalvaniseerde chassis!! Dat zal nooit rotten! De vorige eigenaar heeft een fortuin uitgegeven aan die ombouw, maar kon niet met de bediening overweg. Uiteindelijk werd hij het beu, en verkocht de Laro voor een prijs, die niet in verhouding stond met zijn investeringen. Daar pluk ik dus de vruchten van! En met de bediening is niets mis, alles werkt perfect! Er staat een weekend offroad geplanned voor oktober. En het is zo heerlijk om in het terrein de grom te horen van de low-gear en de werking van 4-wheel te voelen! Je voelt dat de Laro dan in zijn element is, en dat voor een auto uit 1973!! Als hij straks weer lek-vrij is, ga ik er de hondjes mee uitlaten en kan ik de Yaris netjes houden. Nu was dat geen optie, aangezien ik overal vieze olievlekken achterliet, en dat is niet netjes. Hij heeft dus maanden stil gestaan op mijn oprit, met een emmertje eronder... En dan is dat chassis dus weer een fijn idee! Het enige wat kan roesten is de uitlaat en het bulkhead. De body is van aluminium. Nu de versnellingsbak open is, laat ik meteen de vitale delen daar vervangen. Dat is de grap van deze auto; een complete vervangingsset kost slechts zo'n 150 euro. Een deur is te vervangen voor zo'n 75 euro, dan heb je een idee....



dinsdag 18 september 2012

continuous quilting...

Ik was een beetje moe van het patroon dat ik normaal gebruik,  bij machine-quilten; het zgn "meanderen":
Iets anders durfte ik niet! Maar nu heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken... want ik heb toch zo'n geinig patroontje van internet geplukt! Ik hoop dat het een beetje te zien is, ik kreeg het niet helemaal scherp:
Het zijn blaadjes!! Ik word er helemaal blij van, het ziet er zo vrolijk uit! En dat komt mooi uit, want dit wordt een quilt voor een 5 jarig meisje.
Voor ideeën kun je op YouTube "free motion quilting" invoeren. Dit idee was van Frances Moore.

woensdag 12 september 2012

DR BERNARD

Zo, laten we weer eens wat bloggen... De scholen zijn weer begonnen, en zo ook Gijs met zijn studie biologie. Ik was me ondertussen aan het inwennen thuis, lege nest syndroom, terwijl Gijs zich de hele week in Utrecht bevond. En toen kwam er een mail uit Amsterdam.... Gijs was alsnog geplaatst voor geneeskunde! In Amsterdam!! Hij moest even wennen aan het idee, maar heeft besloten er voor te gaan, zo'n kans krijgt hij niet weer!! En dus is er veel veranderd in de afgelopen twee weken. Van geintjes over corduroy, sandalen en geitenharen sokken, ben ik naadloos overgeschakeld naar "Dr Bernard" van Bonny StClair. En natuurlijk val ik hem lastig met pijntjes en ander leed, vanzelfsprekend... Gijs is nu in het bezit van twee lab-jassen, een van Universiteit Utrecht, en een van Universiteit Amsterdam. Bovendien heeft hij een overbodig snijsetje voor biologie. Toen we laatst hier over de feestmarkt liepen, zag ik een stal met enorme keukenmessen. Kijk Gijs, snijsetjes voor geneeskunde!

Affijn, zijn er ook belangrijke dingen gebeurd de laatste tijd? haha, ja hoor! De Epiphyllum heeft gebloeid:

Ik ben natuurlijk naar Deventer geweest! Ik heb mijn Kaffe-en-andere-gekke-lappies-voorraad aangevuld:
Ik kocht in de winkel een mallen setje, genaamd Cox Wheel (je vind ze hier!) Daar ben ik mee aan het spelen, vandaar die gekke lappies;
Aangezien er (naar mijn idee) minder winkeltjes waren in de kerk, had ik tijd wat foto's van quilts te maken. Deze spraken mij aan:
Repro stars, van Inge van Koningsveld

Ijsselmeervogels III, van Marianne Akkerman - Jansen

Lady of the lake, van Willie Braam - Bosch

Fasetten, van Greetje Habing - Noordhuis