vrijdag 23 december 2011

Lieve collega's!

Als een warm bad, zo ervaar ik het werken bij den Haan & Wagenmakers!! Gisteren kwam ik in de winkel, en vond voor iedereen een kadootje van Gerda!! Kijk nou toch wat lief.
En vanochtend stond de bakker voor de deur, om namens Nel en Petra deze taart te bezorgen;
Dat is toch fantastisch!!! Mijn hartelijke dank aan iedereen!!
En wat mijn vest betreft, ik haalde hem uit de kast en dacht toen aan Elsbeth. Zij zag mijn blogje en raakte verliefd. Een klassiek geval van één en één is twee, kijk maar;

Dat zit als gegoten!

woensdag 21 december 2011

sorry...

 
... maar ik kan het toch niet laten... Toen ik gisteren hoorde van het overlijden van Kim Jong-Il, ben ik zappend van journaal naar journaal gegaan. Van de BBC tot Al Jazeera, wát een vermaak. Net nog, op ons eigen journaal, huilende mensen bij een roltrap alwaar de grote generaal voor het laatst te zien was door het volk. Ik vind het fascinerend, dit kijkje in een levend decor van 1984 (George Orwell)!! 

dinsdag 20 december 2011

Bijna Kerst...

Gisteren heb ik het huis omgetoverd in Kerst. Twee dagen tegenop gehikt, maar het is gelukt. Vorige week was ik met moeders nog even in Zutphen, en daar vond ik deze "ballen" bij de Pelikaan:
Ik heb ook nog een ballerina, een enorme engel en een laars vol cadeautjes gekocht, maar die hangen te hoog in de boom voor een foto. Zooo heerlijk kitsch!
En terwijl ik zo met de kerstspullen bezig was, schoot mij een vest te binnen, dat ik lang geleden van mijn man kreeg, tijdens een paar dagen Londen. Dit vest heeft de perfecte kerstkleuren, toch?
Het is me te groot, naar huidige mode-maatstaven, maar ik vind hem nog altijd mooi. Handgebreid door "Maggie White", wol en chenille en heel zwaar.
Scooby vind het ook een heerlijk vest!
Is Scooby nou zo groot? Als dit vest me te groot is, hoe klein ben ik dan?

woensdag 14 december 2011

Slecht nieuws

Ja heus, ik ben er hullemaal ondersteboven van! Wat mij nou toch gebeurd is...
Mijn nagel is gebroken!! En potverdrie, zonder die nagel kan ik niet quilten!! Hoe moet dat nou met de mandjesquilt? En nee, ik kan niet met vingerhoedjes overweg. Mijn duim- en wijsvingernagel zijn mijn quilt-attributen! Trouwens, mijn Schoevers 10-vinger-systeem typen lukt ook niet meer, bweeeeeh!!

dinsdag 13 december 2011

vryheidt blyheidt

Eindelijk heb ik (dankzij vriendin Marianne) iets gevonden over mijn knopen;
Marianne stuurde me een link van het MiddelburgsVeilinghuis, en nu weet ik dat de knopen uit Schoonhoven komen en rond 1790 gemaakt werden. Ik heb echter nog steeds geen idee waar ze voor gemaakt zijn, met die geinige tekst! Dit is de foto van de veilingsite:
En dit is de link, ze hebben veel leuke dingen!! Middelburgs Veilinghuis

zondag 11 december 2011

gloriegloriehalleluja!

Al twee banen heb ik in elkaar gezet! De bovenste is gestreken ook!!
Zo, nu even diep ademhalen, en die onderste baan gaan strijken, YUK!

woensdag 7 december 2011

Soms...

als ik de internet-bestellingen van den Haan & Wagenmakers naar het postkantoor breng, kan ik geen weerstand bieden aan de Afstap. Even snel een blik werpen op de wolletjes! Laatst ben ik na werktijd terug gegaan om eens op mijn gemak te neuzen, en ben toen voor deze "gevallen":
Haken is een oude liefde! Ik herinner me een zelf-gehaakt truitje van Grannies uit de jaren 70, dat was toen heeeel hip!! Zelf ben ik van 1967, dus ik zat op de lagere school toen ik hem maakte. Tja, met een moeder die handwerk-lerares was, niet zo gek misschien! Nog altijd krijg ik een heerlijk tevreden gevoel van haken. Het volgende boek, vond ik hier in het dorp bij de plaatselijke handwerkwinkel:
Daar koos ik dit blokje uit:
Gezellig he? Zo nu en dan een blokje haken... ik heb er al 2!!! Het is alleen jammer dat er zo veel garen in haken gaat zitten. Ik ben benieuwd hoe ver dat mandje wol me gaat brengen? Dit blokje is vrij groot, zo'n 13 cm in het vierkant. Maar als ik zie hoe snel zo'n knotje wol gaat, hou ik mijn hart vast... Kon wel eens een duur dekentje worden...

zondag 4 december 2011

Lekkere week...

Zo, daar zijn we weer! Deze week heerlijk in huis gerommeld. Beetje soppen, stofzuigen, was doen enzo... En tussendoor achter de naaimachine. Ik heb niet het geduld om heel lang achter die naaimachine te zitten, maar ik ben beetje bij beetje toch over de helft van de Flying Geese gekomen.
's Avonds trek ik lekker mijn mandjes op schoot en quilt ik een paar blokjes. "Vroeger" kon ik dat gerust tot een uurtje of één vol houden, maar de laatste tijd verlang ik rond elf uur al naar mijn bedje. Zal wel met die heerlijke nieuwe matrassen te maken hebben.... hmmm, lekker nog een sudokuutje maken en dan de oogjes toe!
Scooby vindt het mateloos interessant, dat ik dingen op de vloer leg om op de foto te zetten. Eerst die gekke strookjes en daarna nog die quilt. De onschuld straalt uit de oogjes, maar ondertussen zou ze er graag haar tanden inzetten!